National

Judecatorii au decis. Jandarmii de la Pungesti au liber la abuzuri

Publicat: 12 dec. 2013
1
Judecatorii vasluieni au respins cererea de emitere a ordonantei depusa la Judecatoria Vaslui. Cererea de emitere a ordonantei a fost facuta de catre jurista in drept european Simona Niculescu, aceasta solicitand „ca masura provizorie, incetarea de indata din partea prepusilor acestei institutii publice (Jandarmeria Romana) a comportamentului ce incalca drepturile fundamentale ale omului, respectiv de a nu restrictiona dreptul la libera circulatie pe teritoriul comunei Pungesti, pana la solutionarea irevocabila a actiunii de fond”.
In cazul cererii de emitere a ordonantei presedintiale depusa la Judecatoria Vaslui de catre juristul in drept european Simona Niculescu, pronuntarea a fost amanata cu 24 de ore, motivul fiind citarea reprezentantului statului. Practic, datorita faptului ca, a fost parat si Statul Roman prin Ministerul Finantelor Publice, reprezentat prin Directia Generala a Finantelor Publice, judecatorul de sedinta a decis amanarea pronuntarii pentru 24 de ore, deci pentru azi, joi, 12 decembrie, ora 12.
In afara reprezentantului conventional al solicitantei, avocat Oana Iovu, si a juristei in drept european Simona Niculescu, precum si reprezentanti ai protestatarilor de la Pungesti, la termenul de ieri nu a fost prezent vreun reprezentant al MAI, respectiv al Jandarmeriei Romane prin reprezentant IJJ Vaslui. Sedinta de judecata a durat doar cateva minute, judecatoarea de sedinta cerand lamuriri asupra cauzei si asupra faptului ca niciun reprezentant al paratilor nu este prezent, dupa care a anuntat ca cauza in speta ramane in pronuntare.
„A admite depunerea de concluzii scrise, in lipsa apararii din partea institutiilor citate ar insemna incalcarea principiilor egalitatii’, a motivat judecatoarea de sedinta amanarea pronuntarii. Ulterior, prin intermediul purtatorului de cuvant al Judecatoriei Vaslui, s-a anuntat amanarea pronuntarii pentru 24 de ore, conform art. 998, alin. 4 din Noul Cod de Procedura Civila.
„Am solicitat retragerea trupelor de jandarmi de pe teritoriul comunei Pungesti. Motivarea Jandarmeriei a fost depusa intr-un singur exemplar la dosar, astfel ca nu am avut acces la acest document”, a declarat jurista Simona Niculescu, dupa dezbaterile din sala de judecata, potrivit vremeanoua.ro.Comentarii
Adauga un comentariu