Eveniment-Social

Judecat pentru ca nu a dat spaga unui politist

Publicat: 19 oct. 2011
1

@ Un barbat care a sustinut ca a dat spaga unui politist pentru a interveni pe langa un procuror si a obtine liberarea din arest va fi judecat pentru denuntare calomnioasa @ In cursul anchetei s-a dovedit ca barbatul vroia sa se razbune pe agent pentru ca acesta il arestase pentru talharie

Un barbat care a inaintat un denunt impotriva unui politist pe motiv ca ar fi luat mita a fost trimis in judecata ieri pentru comiterea infractiunii de denuntare calomnioasa. Procurorii de la Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi sustin ca denuntul este unul nereal si prezinta o situatie inventata de un barbat arestat pentru comiterea unei talharii.

Potrivit anchetatorilor, Constantin Puriciuc, de 35 ani, din Dagata, a sustinut in plangerea trimisa la Parchet si la Directia Generala Anticoruptie (DGA) Iasi ca agentul sef Radu Mihai Pitisciuc, care la vremea respectiva era sef de post in localitatea mentionata, i-a cerut spaga suma de 200 euro. Banii ar fi fost inmanati politistului pe 14 august 2009 de catre Violeta Piu, concubina lui Puriciuc. Acesta din urma fusese arestat in ziua aceea pentru comiterea unei talharii chiar de catre politist. Puriciuc a sustinut ca a dat acea suma de bani prin intermediul concubinei ca sa-si aranjeze liberarea din arest. Pentru banii primiti, politistul ar fi trebuit sa vorbeasca cu procurorul de caz pentru a-l lasa in libertate. Toata aceasta inventie a barbatului impotriva agentului era pentru a se razbuna ca fusese arestat in timpul noptii prin metode abuzive. Pe 22 decembrie 2009, lucratorii de la DGA s-au prezentat la Dagata si au audiat-o pe Violeta Piu. Cu aceasta ocazie, femeia a sustinut ca a fost rugata de concubinul sau sa dea declaratie impotriva politistului. Pe 5 martie 2010, Puriciuc a recunoscut ca a mintit pentru ca politistul sa fie anchetat pentru luare de mita. In prima faza, agentul a fost cercetat pentru comiterea infractiunii de luare de mita, dar s-a dovedit ca totul era o minciuna. In acest dosar, Pitisciuc a cerut despagubiri in valoare de 10.000 lei de la cel care l-a denuntat in mod abuziv la Parchet. Politistul sustine ca a fost stresat din cauza anchetei.
Adauga un comentariu