Actualitate

Jonglerii de milioane la CET! Primaria face licitatii cu bani pe care Guvernul nu i-a dat

Publicat: 20 oct. 2014
1

@ Proiectul de pe POS Mediu demarat de municipalitate pentru modernizarea CET marcheaza o noua serie de licitatii ciudate @ Dupa ce la CET au fost vandute la fier vechi dotari functionale ale sistemului de termoficare, primaria a lansat licitatii de zeci de milioane de lei, fonduri pe care nu le are decat la nivel de promisiune

Primaria vrea sa demareze o noua lucrare la CET 2 Holboca, mai precis o reparatie capitala a cazanului de abur (CAE) nr. 2 din CET 2 Iasi. Proiectarea si executarea lucrarilor nu a fost inclusa in primul contract de finantare semnat de municipalitate la ADRNE, modificarile aduse proiectului asteptand inca o avizare din partea guvernantilor. Cu toate acestea, adica in conditiile in care finantarea nu este aprobata, primaria a lansat deja mai multe proceduri de licitatii, doua mai precis. Primaria a lansat licitatii de 20 de milioane de lei fara a avea deocamdata garantia ca banii europeni vor si ajunge la Iasi. Despre ce este vorba insa: o prima licitatie cu un buget de circa 0,8 milioane de lei presupune contractarea unei firme care ar trebui sa demoleze o estacada de carbune, cea de-a doua, cu buget de 18,9 milioane lei fara TVA, priveste modernizarea unui cazan cu abur.

Licitatie pentru cioara din par

Scopul modernizarii CAF 2 de la CET 2 ar fi reducerea emisiilor de NOx si monitorizarea online a emisiilor de poluanti in atmosfera. „Valoarea estimata fara TVA este 18,8  milioane lei, inclusiv diverse si neprevazute. Valoarea estimata fara diverse si neprevazute este de 17.6 milioane lei fara TVA. Procentul aferent cheltuielilor diverse si neprevazute este de 6,2% din valoarea estimata a contractului fara diverse si neprevazute, respectiv 1.107.616 lei. Valoarea estimata a achizitiei este formata din valoarea aferenta serviciilor de proiectare, 1.3 milioane lei fara TVA, si a celor cu executia lucrarilor, 16.38 milioane lei fara TVA.

„Procedura de atribuire este initiata sub incidenta prezentei clauze suspensive, in sensul ca incheierea contractului de achizitie publica este conditionata de finalizarea revizuirii contractului de finantare cu Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice, directia AMPOS MEDIU, semnarea revizuirii contractului facandu-se cu respectarea dispozitiilor art. 94 din HG nr. 925/2006”, au explicat reprezentantii primariei. „Procedura a fost deja lansata pentru ca incercam sa facem economie de timp. Vrem sa finalizam licitatiile si sa ne incadram in termene. Daca, ipotetic vorbind, licitatia nu s-ar mai tine, participantii ar primi inapoi garantia de participare”, a precizat Sebastian Buraga, purtatorul de cuvant al primariei. Firmele care se vor arata interesate pot depune ofertele pana pe 20 noiembrie 2014.
Comentarii
  • ce va mai mirati!la Iasi e posibil orice sub ‘TUTELA PSD”,,,de Dalkia nu se atinge nimeni in Romania,,datorita PSD,s-a infiltrat la Iasi,s-a intervenit in Justitie atat la Iasi cat si la Bucuresti pentru Dalkia,stiati ca au fost procese la Iasi cu femeile date afara abuziv ,care au obtinut hotarare de la Consiliul pentru discriminare,in care Dalkia a fost amendata,,,,stiati ca la Iasi s-a intervenit si procesele au fost ‘anulate ‘din fasa,,,nu se pune nimeni cu Nichita si acolitii PSD,,stiati ca s-a ajuns aici fiindca Dalkia are la Bucuresti ‘cunostinte’sus puse in PSD,stiati ca s-a intervenit la Bucuresti sa fie anulata amenda Dalkia,,,,fiindca sunt fara pata,,,stiati ca la Iasi,un fost lucrator la CET a fost executat silit de ASociatie,,,la indicatiile primariei,,fiindca a DERANJAT?ce sa va mai spun,,,,astept cu mare nerabdare,,CATUSELE!!Nu-mi tin de cald si de foame,,,,dar OCHI PENTRU OCHI!!

Adauga un comentariu