International

JOCURILE OLIMPICE. Cinci presupusi teroristi arestati la est de Soci. Exista risc de atentate

Publicat: 12 ian. 2014
1
Autoritatile ruse au arestat cinci presupusi membri ai unei organizatii teroriste in nordul Caucazului, la est de statiunea Soci, unde vor avea loc Jocurile Olimpice de iarna, dupa ce Statele Unite au avertizat ca exista riscul unor atentate in timpul evenimentului sportiv.  Arestarile au fost facute in orasul Nalcik, situat la aproximativ 300 de kilometri est de statiunea Soci, unde vor avea loc Jocurile Olimpice de iarna. Rusia a mobilizat peste 30.000 de agenti de politie in regiune, pentru a evita actiuni teroriste islamiste.
Moscova a intensificat masurile de securitate in regiune dupa doua atentate comise in decembrie in orasul Volgograd, soldate cu 34 de morti. Atentatele nu au fost revendicate, dar anchetatorii rusi cred ca sunt opera separatistilor ceceni condusi de Doku Umarov, care a amenintat ca vor fi vizate Jocurile Olimpice de iarna. Asupra celor cinci suspecti arestati duminica au fost gasite grenade si alte tipuri de dispozitive explozive, au precizat autoritatile ruse.
Citeste si Statele Unite propun intensificarea cooperarii cu Rusia pentru securitatea JO de la Soci 
Vineri, Statele Unite au emis o alerta de calatorie destinata cetatenilor americani care intentioneaza sa mearga la Jocurile Olimpice de la Soci, pe litoralul Marii Negre. Potrivit serviciilor de informatii americane, exista riscul unor atacuri teroriste la Soci, chiar daca nu sunt vizati in mod special cetatenii americani, potrivit Mediafax.
Citeste si Ea este „vaduva neagra” care s-a detonat in gara din Rusia. A fost decapitata de explozie – FOTO Adauga un comentariu