Actualitate

Jocuri de culise fara precedent, in PNL Iasi. Intreaga filiala a ajuns la disperare

Publicat: 08 iul. 2016
1

@ La inceputul saptamanii viitoare va fi numita o noua conducere la varful PNL Iasi @ Trei personaje cu trecut tenebros se viseaza sefi ai filialei judetene, decizia urmand a apartine conducerii centrale @ Disputa interna a atins apogeul in ultimele saptamani, dupa esecul umilitor de la alegerile locale

Situatie nemaiintalnita in filiala unui partid politic din Iasi. Dupa ce au inregistrat cel mai rusinos scor din ultimii ani la alegerile locale, liderii filialei PNL Iasi au inceput un adevarat razboi intern. In aceste zile, se va decide si noua conducere a organizatiei judetene, in contextul in care sefii de al centru au decis sa renunte la copresedinti in urma fuziunii dintre vechiul PNL si PDL.

In aceste conditii, capii PNL Iasi au inceput sa se razboiasca intre ei, pentru a putea ajunge la borcanul cu miere. Miza in aceste conditii o reprezinta lista alegerilor pentru Parlament, pe care noul presedinte o va putea face personal. Pentru sefia PNL Iasi au ajuns sa se razboiasca trei personaje, toate patate, care cauta acum sa linguseasca la extrem conducerea centrala, pentru a putea obtine postul.

De altfel, la Iasi a fost recent Ilie Bolojan, secretar general al PNL, acesta discutand cu membrii partidului, pentru a vedea pe cine prefera la sefia organizatiei. La inceputul saptamanii viitoare, Biroul Politic National va decide intre Costel Alexe si Dumitru Oprea, actualii copresedinti ai partidului, si Marius Bodea, candidatul la primarie si cel care a fost pus cu forta la varful filialei municipale.

Bolojan a discutat la Iasi cu alesii locali, cu alesii judeteni, cu primarii filialei si cu membri simpli, pentru a vedea cine este cel mai potrivit. Liberalii cauta un presedinte care sa poata ridica scorul la alegerile parlamentare, care ar putea sa creasca filiala cu mult peste scorul obtinut la alegerile locale. Si culmea, desi a fost penibil si a iesit pe usa din dos, Bodea face presiuni uriase pentru a ajunge presedinte. Nu este pentru prima data cand Bodea este impus fortat la varful filialei.
Ultima data cand liberalii au facut aceste lucru, PNL s-a prabusit in preferintele electoratului, iar scorul inregistrat la alegeri a fost sub orice critica. Bodea a ajuns candidat la primarie impus de puscariasul Relu Fenechiu, cel care are in continuare controlul in filiala prin Bodea.

De altfel, daca Bodea ar ajunge presedinte la judet, lista de candidaturi ar urma sa fie avizata tocmai de Fenechiu, din spatele gratiilor. PNL Iasi a ajuns intr-un haos total si s-a rupt in mai multe tabere, in vreme ce Costel Alexe si Dumitru Oprea prefera sa-si vada de propria piele si sa bata usile la Bucuresti, in speranta ca vor ramane pe functie. Oprea nu a facut nimic de cand a ajuns copresedinte, iar Alexe a fost ca si inexistent. Cu toate acestea, cei doi inca viseaza ca pot ramane la conducere.

Razboi total

Pierderea alegerilor a provocat haos in partid, dupa ce tabara anti Bodea a cerut conducerii centrale ca acesta sa fie trecut pe linie moarta pentru rezultatele execrabile, dar si pentru ca nu a respectat deciziile interne ale partidului, preferand sa promoveze politruci in detrimentul oamenilor cu experienta. Membrii partidului i-au cerut demisia lui Marius Bodea din fruntea organizatiei, dupa ce acesta a obtinut un scor dezastruos. Si culmea, Bodea refuza sa plece, asta desi a dus partidul de rapa.

De altfel, cu Bodea in fruntea filialei PNL, formatiunea a pierdut peste zece procente de la alegerile prezidentiale la cele locale, adica peste 30 mii de voturi. Si asta in numai un an si jumatate. Desi a promis ca va face un pas in spate daca va pierde alegerile, Bodea nu a facut acest lucru. Dimpotriva, vrea sa acapareze intreaga filiala, pentru a-i face intrare lui Fenechiu si pentru a-i trada pe oamenii cu state vechi din partid.
Comentarii
Adauga un comentariu