International

Jihadistii vor sa creeze o „lume sangeroasa”

Publicat: 08 sept. 2014
1
Jihadistii care seamana teroare in Irak si Siria vor sa creeze o „lume sangeroasa„, a declarat, luni, noul Inalt Comisar al Natiunilor Unite pentru Drepturile Omului, iordanianul Zeid Ra”ad al-Hussein, in primul sau discurs, informeaza AFP, citata de Agerpres.
„In ce mod ar putea functiona in viitor un stat takfiri (termen care-i desemneaza pe extremistii sunniti – n.r.)? Ar fi o lume sangeroasa, ostila si brutala, fara protectie pentru cei non-takfiri”, a mai spus Zeid, exprimandu-se in deschiderea celei de-a 27-a sesiuni a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului de la Geneva.

Citeste si: Jihadistii Statului Islamic au mai DECAPITAT un soldat – FOTO

„In lumea takfiri, cu exceptia cazului in care le impartasiti opinia – si a lor este ingusta si inflexibila – va veti pierde dreptul la viata”, a adaugat primul musulman numit in functia de Inalt Comisar al ONU pentru Drepturile Omului.
Zeid Ra”ad al-Hussein a devenit in luna septembrie Inalt Comisar al ONU pentru Drepturile Omului in locul sud-africancei Navi Pillay. El a ocupat de doua ori functia de reprezentant al Iordaniei la ONU. De asemenea, a fost ambasador al tarii sale in Statele Unite si Mexic. Inainte de numirea sa, Zeid Ra”ad al-Hussein a reprezentat Iordania in Consiliul de Securitate al ONU.
Regatul hasemit a fost ales in decembrie 2013 membru al Consiliului pentru un mandat de doi ani incepand de la 1 ianuarie, dupa ce Arabia Saudita a refuzat aceasta pozitie.

Citeste si: A fost ucisa „mana dreapta” a liderului Statului Islamic
Adauga un comentariu