International

Jihadistii au executat peste 200 de membri ai unui trib in doar 10 zile!

Publicat: 03 nov. 2014
1
Jihadistii din cadrul gruparii Stat Islamic au executat in ultimele zece zile peste 200 de membri ai unui trib din provincia al-Anbar, situata in vestul Irakului, potrivit unor oficiali si unor surse locale, relateaza Mediafax, citand AFP.
Victimele faceau parte din tribul sunnit Albu Nimer, ostil gruparii Stat Islamic, potrivit surselor citate, care au mentionat date si bilanturi diferite pentru aceste executii.
Un colonel din politie, Shaaban al-Obaidi, a evocat peste 200 de morti, in timp ce Faleh al-Essawi, vicepresedinte al consiliului provincial al-Anbar, a vorbit despre 258 de morti.
Victimele, intre care „femei si copii”, fac parte „din tribul Albu Nimer” si au fost ucise „in ultimele trei zile”, potrivit lui Essawi.

Citeste si: Presupusi membri Statul Islamic inculpati dupa ce au incercat sa infiinteze un „emirat”

Dar seicul Naim al-Kuoud al-Nimrawi, unul dintre liderii tribului, a afirmat ca 381 de persoane au fost ucise „din 24 octombrie si pana astazi (duminica)”.
Gruparea Stat Islamic, vinovata de numeroase abuzuri – violuri, rapiri, executii – in Irak si Siria, nu a revendicat aceste executii. SI controleaza 85 la suta din provincia al-Anbar.
In provincia Salaheddin, situata mai la est, jihadistii au rapit zeci de membri ai tribului Jubur, potrivit unor oficiali si unui lider tribal.
Unele surse au afirmat ca barbatii au fost capturati pentru ca jihadistii ii suspectau ca formeaza o grupare armata. Alte surse au explicat ca membrii tribului au capturat un drapel al SI si au distribuit manifeste in care cereau populatiei sa lupte impotriva jihadistilor.
Sursa: stirileprotv.ro Adauga un comentariu