Actualitate

Jecmaneala E.ON a starnit un scandal imens. Audierile au avut loc in cursul zilei de ieri

Publicat: 22 apr. 2016
1

@ Sute de ieseni s-au plans ca primesc lunar facturi umflate in mod nejustificat de la furnizorul de energie electrica si gaze naturale @ Cei mai importanti sefi din administratia ieseana au incercat ieri sa obtina raspunsuri de la reprezentantii E.ON @ Desi li s-a spus in fata ca facturile nu sunt conforme cu realitatea, reprezentantii companiei nu au oferit un raspuns concret @ Pana si Autoritatea de Reglementare in Energie nu a facut nimic impotriva acestor lucruri

Sutele de reclamatii depuse de ieseni impotriva companiei E.ON i-au determinat pe sefii judetului sa solicite unele explicatii de la furnizorul de energie si gaze naturale. Satui sa plateasca mereu facturi uriase, in ciuda unui consum mai mic, pana si sefii unor institutii din Iasi au cerut explicatii clare de la reprezentantii companiei. Terorizati de cei de la E.ON Energie, oamenii s-au trezit cu surprize si din partea furnizorului de gaze naturale.

Mai ales in perioada sezonului rece, iesenii au constatat ca facturile le sunt umflate frecvent si au cerut in mai multe randuri explicatii. Totul a ajuns si la urechile reprezentantilor Prefecturii, care au convocat o comisie de dialog social, in care i-au chemat la raport si pe cei de la E.ON si de la Autoritatea Nationala de Reglementare in Energie, tocmai forul care ar putea sa stopeze aceste abuzuri. Culmea, angajatii E.ON nu au reusit sa ofere vreo explicatie corecta, in ciuda valului de intrebari venite din toate partile. Ba chiar, vina a fost pasata operatorului Transgaz, in fapt compania care livreaza combustibilul. Si chiar daca reprezentantii Comisiei au aratat ca furnizorul de gaze emite facturi care nu sunt conforme cu realitatea, iar oamenii ajung sa plateasca mai mult decat ar trebui, E.ON a pasat responsabilitatile.

„Puterea calorifica a gazelor naturale (caldura de ardere- numarul de unitati de caldura degajate prin arderea completa a modului, kilogramul sau metrului cub normal de combustibil- n.r.) este determinata de fiecare zona si poate sa difere in functie de provenienta gazelor. E.ON are calitatea de a determina puterea calorifica pentru anumiti consumatori, distribuitorul face calculele, iar odorizarea gazelor este facuta de Transgaz si Petrom”, a mentionat Nadia Tofan, reprezentant E.ON.

Nici cei de la ANRE nu au oferit explicatii clare despre abuzurile E.ON. Ba chiar au incercat sa-i scoata basma curata pe acestia, aratand ca impotriva furnizorului reclamatiile sunt tot mai putine. „Puterea calorifica se masoara de catre transportator. Daca cineva din sala stie ca se baga aer, rugam sa se sesiseze. Am avut 6-7 reclamatii doar privind activitatea E.ON”, au spus cei de la ANRE. Explicatiile reprezentantilor companiei nu au avut darul sa-i multumeasca pe membrii Comisiei. Ba chiar acestia au parut si mai revoltati, dupa ce nu au primit raspunsul scontat. „In materialul lor sunt contradictii prin care ei recunosc ca si calitatea gazului difera. Ar trebui sa stim clar care este puterea calorifica si modul cum primim gazul. Pe mine, ca si consumator, nu ma intereseaza relatia Transgaz-E.ON. Pana si la regularizare s-au facut situatii de la 3 la 5 luni si atunci ma intreb de ce trebuie ca noi sa-i finantam pe ei”, a spus Doru Scripcaru, presedintele UGIR Iasi.

Explicatii fara sens

Modul de facturare a ramas in continuare un mister pentru multi din cei prezenti. „Pe facturi apar taxele radio-tv, certificatele verzi, taxe care in nicio tara nu sunt colectate de un privat. Nu mai vrem sa platim pierderile lor. Trebuie sa stim exact cat vom plati”, a mentionat Doru Scripcaru, presedintele UGIR Iasi. Violeta Amariei, presedintele Sindicatului din invatamant „Gheorghe Asachi”, a sustinut la randul ei ca E.ON nu-si respecta obligatiile. „M-am trezit odata ca nu am avut gaz. Ulterior, am vazut ca s-a rasuflat mult aer in conducte pentru a fi curatate, aer pe care cred ca l-am si platit. Nu este normal asa ceva”, a spus Amariei. Rand pe rand, membrii comisiei s-au aratat revoltati de explicatiile E.ON si au cerut mai multe detalii, pe care insa nu le-au mai primit.

De altfel si prefectul judetului, Marian Grigoras, s-a aratat si el nemultumit de modul cum cei de la E.ON au pus problema in cadrul comisiei. Desi li s-au cerut explicatii in legatura cu modul de facturare, reprezentantii companiei nu au reusit sa-i multumesca pe membrii comisiei.”Consider intalnirea avuta cu reprezentantii E.ON si ANRE doar una introductiva in domeniul analizei relatiei dintre furnizorii de utilitati si populatie, subiectul fiind departe de a fi epuizat. In acest sens urmeaza sa propun membrilor Comisiei de Dialog Social organizarea in viitor de noi dezbateri pe aceasta tema. Au fost ridicate in cadrul discutiilor o serie de aspecte care afecteaza consumatorii, precum facturari eronate, nerespectarea unor clauze din contractele de prestari servicii, nerespectarea termenelor de remediere a deficientelor, intreruperi dese ale furnizarii de electricitate, calitatea necorespunzatoare a gazelor furnizate, precum si o comunicare deficitara cu clientii”, a spus prefectul Marian Grigoras.

Acesta a batut obrazul si celor de la ANRE. „La unele dintre probleme, reprezentantii E.ON au avut explicatii pertinente, la altele insa nu, motiv pentru care li s-a solicitat analizarea situatiilor si luarea masurilor de remediere. Este important de stiut ca, principala institutie care poate lua masuri in situatia in care furnizorul de electricitate si gaze naturale incalca legea este Autoritatea Nationala in Domeniul Energiei, care, in mod curios, nu a inregistrat decat putine reclamatii din partea consumatorilor ieseni. Din acest motiv, consumatorii trebuie sa sesizeze aceasta institutie ori de cate ori se considera nedreptatiti”, a mentionat prefectul judetului. 
Comentarii
 • A.N.R.E.-ul . din punctul meu de vedere , nu va lua nici o masura impotriva acestui HOT…e-on , deoarece ,cred ca SPAGA a ajuns foarte sus !!!!!!

 • ACESTI MAFIOTI SI ESCROCI DIN ENRE SI EON NE-AU FURAT DE CEL PUTIN 10 ANI SI AUTORITATILE NU FAC NIMIC ,DENOTA CA TOTI SUNT MANA IN MANA ,MAJORITATEA ANGAJATILOR AU VILE ,MASINI SCUMPE ,CONTURI DE MII DE EURO IN STRAINATATE NUMAI DIN FRAUDE SI SPAGA PE CARE O CER IN FIECARE ZI ,MAJORITATEA SUNT NEAMURI INTRE EI SI SE ACOPERA UNII PE ALTII CA O ADEVARATA MAFIE ,ANGAJATII MANA IN MANA CU SEFII DE SECTOARE FRAUDEAZA CONTOARELE CA SA-SI MAI COMPLETEZE VENITURILE …RUSINE

 • OPC, pt. ce p.m. lor sunt platiti de la buget???
  Singura solutie e revenirea la plata lunara, corecta, cat arata contorul!
  Cand era asa nu aveau cum sa te fure pe fata!
  Am consumat 12m de gaz, atat platesc.

 • Şi acum priviţi cu spaimă faţa noastră sceptic-rece,
  Vă miraţi cum de minciuna astăzi vi se mai trece ?
  Cînd vedem că toţi aceia care vorbe mari aruncă
  Numai banul îl vînează şi cîştigul fără muncă,
  Azi, cînd fraza lustruita nu ne poate înşela,
  Astăzi alţii sînt de vină, domnii mei, nu este-aşa ?
  Prea v-aţi arătat arama, sfîşiind această ţară,
  Prea făcurăţi neamul nostru de ruşine şi ocară,
  Prea v-aţi bătut joc de limbă, de străbuni şi obicei,
  Ca să nu s-arate-odată ce sînteţi – nişte mişei !
  Da, cîştigul fără muncă, iată singura pornire,
  Virtutea ? e-o nerozie; Geniul ? o nefericire.

  Dar lăsaţi măcar strămoşii ca să doarmă-n colb de cronici
  Din trecutul de mărire v-ar privi cel mult ironici.
  Cum nu vii tu Ţepeş doamne, ca punînd mîna pe ei,
  Să-i imparţi în două cete: în smintiţi şi în mişei,
  Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni,
  Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni !

 • Mafia este prea extinsa: Parlament , ANRE si alti sus pusi, si apoi e-on. De aceea nu avem cum sa indreptam aceste hotii „legale”. A aparut o tehnica de unflat facturile la gaz: introducere de mult aer in circuitul gazului, astfel incat putere calorica scade si ne face sa consumam mult gaz , si pe alta parte platim acel aer la pret de gaz. De facturile de la energia electrica nici nu mai spun : platesc cu 65% mai mult decat consum. De aceea am luat o decizie: m-am mutat la alt furnizor de energie electrica, lucru pe care va sfatuiesc sa-l urmati.

 • comentati dar nu la obiect . corect ar fi : la gazul metan ca sa nu inteleaga nimeni nimic tu consumi m 3 iar pe factura platesti kw cine poate sa spuna daca e corect sau nu … nimeni ! la curent platestifactura pe luna precedenta dar si pe 3-4 luni in urma luni care au fost platite o data +certificate verzi rosii cai verzi pe pereti numai bani sa iasa . ne-au vindut ai nostri guvernanti sa nu mai avem nimic dupa ce ne-am facut de toate .. daca mai dormim mult in papuci vom fi scosi si biciuiti in piata publica de boierul care nea cumparat cu un euro fabrica uzina ,gazul si petrolul si pe noi si copiii nostri. sa traiasca dragii nostri conducatori care au semnat actul de vinzare -cumparare [ iliescu nastase cu toata gasca de hoti si mafioti]

 • Hoții de la E-on, anul trecut m-au furat cu peste 400 lei. Am făcut sesizări la aceștia, rezultat zero, ei au dreptate. Am sesizat protecția consumatorului de două ori, rezultat zero, cu mențiunea de a mă adresa justiției. Cine are bani și timp pentru așa ceva? Dacă pînă acum înțelegeam ceva-ceva de pe facturi, le-au schimbat din martie de nu mai știu nici angajații lor să-ți dea explicații. Trăiască guvernanții, la doi metri în pămint pentru a măsura corect gazul și curentul.

 • RENUNTATI LA SERVICIILE E ON….CAUTATI ALTI FURNIZORI PE NET SI INCHEIATI CU EI CONTRACTE EU ASA AM FACUT SI SUNT MULTUMIT.NU DAU NUME SA NU ZICETI CA FAC RECLAMA …SUCCES

 • Inca se fura bine in Romania ..tara oportunistitor ..dai spaga linistit si furi in voie….mie mi au ars tv ..si am fost la ei au spus ca e confidential! trebuia sa iau si eu o galeata cu vopsea sa le arunc pe frumuosul lor sediu de pe explanada palat…si sa spun la fel!
  Gunoaie! impuscati in gat si ochi si tarati pe strazi legati de masini! huo presa huo pupatori in *****!

Adauga un comentariu