Actualitate

Jaf cu acte in regula la cea mai mare firma din Iasi. Zeci de milioane de euro este gaura din bugetul statului

Publicat: 28 apr. 2016
1

@ Banii se duc in contul smecherilor care au fost desemnati de justitie sa administreze afacerile firmei @ Din gaura de 26 milioane euro adusa bugetul statului, nu s-a recuperat niciun ban @ In schimb se imbogateste lichidatorul, care nu face altceva decat sa completeze niste hartii

Un jaf incredibil se petrece sub ochii autoritatilor si cu deplinul acord al acestora. Functionarii care ar trebui sa apere interesul statului in aceasta afacere dau dovada de o asemenea nepasare incat, faptul ca nu s-a recuperat niciun ban dintr-un prejudiciu total de 26 milioane euro adus bugetului public, nu le provoaca nicio emotie. De ce? Pentru ca acesti functionari oricum isi iau salariile, chiar daca nu recupereaza banii statului. In schimb, de pe urma acestei nepasari birocratice, se imbogateste lichidatorul Corneliu Mititelu. Aceasta situatie revoltatoare se intalneste la SC CET Iasi SA, care se afla in faliment din anul 2014, iar cei mai multi bani din recuperarea creantelor si vanzarea patrimoniului termocentralei intra in conturile lichidatorului Corneliu Mititelu.

Asta in conditiile in care, statul nu si-a recuperat niciun euro din gaura totala de 26 milioane de euro, iar firma de lichidari a lui Mititelu a incasat in ultimul an circa 100.000 euro. Mai grav este ca, magistratii Tribunalului Sindic, care se ocupa de dosarul de faliment al CET cunosc aceasta situatie si o tolereaza de aproape doi ani. Astfel, din momentul in care a preluat administrarea averii termocentralei, Mititelu a fost obligat sa depuna la Tribunalul Sindic un raport lunar privind veniturile si cheltuielile termocentralei. Din aceste rapoarte care au fost studiate de jurnalistii cotidianului BUNA ZIUA IASI puteau afla si judecatorii ca, in fiecare luna, cea mai mare parte din bani intra in conturile lui Mititelu. Astfel, in luna martie a.c., SC CET Iasi SA a incasat 147.000 lei, din care 62.846 lei s-au dus in conturile lui Mititelu, banii reprezentand „onorariu lunar lichidator pentru luna februarie 2016 si onorariu procentual recuperari de creante aferent perioadei octombrie 2015 – ianuarie 2016”.

Mii de euro in fiecare luna

Trebuie precizat ca, ceea ce intelege Mititelu prin „recuperari creante” reprezinta in special banii achitati de ieseni pentru restantele inregistrate la plata intretinerii. Adica iesenii platesc agentul termic consumat in anii anteriori, iar Mititelu isi incaseaza comisionul. De asemenea, banii provin din executarea fostilor salariatii. In timpul procedurii de insolventa, s-a constatat ca o parte din fostii salariati ai CET ar fi incasat nemeritat niste sume de bani reprezentand „bani de concediu”.

Acum Mititelu ii executa pe bietii oameni, care intre timp au ajuns someri, iar banii pe care ii incaseaza se duc, dupa cum s-a vazut, in conturile sale. Procedeaza in acest mod pentru ca poate si i se permite. Prezentam mai departe sumele incasate lunar, din decembrie 2015 si pana in prezent, de firma de lichidari a lui Mititelu de la SC CET Iasi SA. Astfel, in ianuarie 2015, Mititelu a incasat de la CET un onorariu in suma de 6.340 lei, iar in luna februarie a aceluiasi an i-au intrat in conturi 16.396 lei. De asemenea, pentru luna februarie, Mititelu a incasat si o suma de 26.315 lei, reprezentand un procent din sumele recuperate de la debitorii centralei de termoficare. Mai departe, in perioada aprilie-iunie 2015, Mititelu a incasat un „onorariu de recuperari creante” in suma 70.920,80 lei. Exemplele pot continua. In luna august 2015, a incasat de asemenea un onorariu de „recuperari creante” in suma de 27.062 lei. De asemenea, in luna septembrie a anului trecut, CET SA facea incasari pentru energie termica in valoare de 107.514 lei si ii platea lui Mititelu suma de 47.726 lei, reprezentand onorariul de recuperari creante pentru lunile mai-iulie 2015. În noiembrie 2015, CET incasa pentru energie termica 54.080 lei si de la clienti diversi alti 31.074 lei si i-a platit lui Mititelu suma de 16.557 lei.

O luna mai tarziu, Mititelu incasa cam aceeasi suma, adica 16.831,14 lei. Astfel, dupa cum s-a mai precizat mai sus, din decembrie 2015 si pana in prezent, Mititelu a incasat de la CET aproape 100.000 euro. Restul banilor incasati se cheltuie pe tot felul de nimicuri, catre firme selectate tot de Mititelu. Astfel, din banii incasati luna trecuta, in afara de onorariul de 14.000 euro incasat de Mititelu, s-au mai efectuat urmatoarele cheltuieli: Orange Romania- 146 lei, OMV Petrom Marketing- 400 lei, Paper Rolprod- 2.288 lei, Telekom Romania- 226 lei, Total Post- 465 lei, PF GAR Iasi- 10.000 lei, expert contabil- 2.000 lei etc. De pe urma falimentului CET, statul s-a ales cu cea mai mare paguba, care ar trebui recuperata in cadrul procedurii de recuperare judiciara. Astfel, principalele entitati de stat inscrise la masa credala sunt Administratia Nationala a Rezervelor de Stat, care are de recuperat 60.758.290 lei, Primaria Iasi– 54.124.838, Directia de Finante– 2.061.320 lei etc. Cum isi va recupera statul banii daca cele mai mari sume se cheltuie pe comisioanele lui Mititelu? Cum apara functionarii publici care fac parte din comitetul creditorilor interesul public? Valoarea totala a datoriilor SC CET Iasi SA este de 574.118.402 lei. Vom reveni.
Comentarii
 • MAFIA PSD IN FRUNTE CU SLEAHTA EXPRIMARULUI NIKITA AU VAUNDUT TOT DIN IASI INCLUSIV CETUL SI SI-AU ASCUNS BANII IN CONTURI DIN STRAINATATE ,EI SA PLATEASCA !

  • SALARIUL MINIM VA FI 1250 DE LEI PESTE 2 ZILE

   DAR LA PROFESORI TOT 700 DE LEI PE LUNA?
   DAR LA PROFESORI TOT 700 DE LEI PE LUNA?
   DAR LA PROFESORI TOT 700 DE LEI PE LUNA?
   DAR LA PROFESORI TOT 700 DE LEI PE LUNA?
   DAR LA PROFESORI TOT 700 DE LEI PE LUNA?
   DAR LA PROFESORI TOT 700 DE LEI PE LUNA?
   DAR LA PROFESORI TOT 700 DE LEI PE LUNA?
   DAR LA PROFESORI TOT 700 DE LEI PE LUNA?
   DAR LA PROFESORI TOT 700 DE LEI PE LUNA?
   DAR LA PROFESORI TOT 700 DE LEI PE LUNA?

 • Jeg.osul asta de Mititelu a dat oamenii in judecata pentru recuperarea unor penalitati si datorii inventate numai de el si incompetentii lui de birocrati,Numai ca in urma proceselor,el si cu juristul lui au pierdut pe toata linia.Definitiv !Lacom de bani,e ca o hiena.

Adauga un comentariu