Local

Iulian Cozianu, noul presedinte al Sindicatului Sanitas Iasi. Angajatii din sanatate au ales schimbarea

Publicat: 01 oct. 2015
1

Ieri, cu o victorie zdrobitoare, Iulian Cozianu a castigat detasat alegerile pentru functia de presedinte al Sindicatului Sanitas Iasi, organizatie care numara aproape 7000 de membri. Contracandidatul sau, Viorel Tanase, care a condus sindicatul timp de 11 ani, a obtinut doar 11 voturi. Noua echipa isi propune sa fie la fel de buna ca cea dinainte. Iulian Cozianu este asistent medical la Spitalul Prof. Dr. Nicolae Oblu (Neurochirurgie) din Iasi, dar si absolvent al Facultatii de Drept. Timp de 8 ani de zile, Iulian Cozianu a avut functia de vicepresedinte in cadrul Sindicatului Sanitas Iasi, fiind apreciat atat de fostul presedinte Tanase, cat si de majoritatea membrilor. Dovada ca, ieri, aproape toti i-au acordat votul pentru un mandat de presedinte pe urmatorii 4 ani. De asemenea, Cozianu este si consilier judetean din partea PSD din anul 2008. Conducerea sindicatului din sistemul sanitar este formata din presedinte, prim vicepresedinte, 5 vicepresedinti si un cenzor. Ieri, in functia de prim vicepresedinte a fost aleasa Ioana Codrina Dimitriu, lidera de sindicat de la Spitalul de copii Sf. Maria din Iasi. Pentru posturile de vicepresedinti au fost votati urmatorii candidati: Mariana Stan, fost vicepresedinte in ultimii 8 ani si lidera de sindicat de la Spitalul Sf. Spiridon din Iasi, Catalin Catur de la Institutul Regional de Oncologie Iasi, Sergiu Apostol, liderul de sindicat de la Institutul de psihiatrie Socola Iasi, Felicia Miron, lidera de la Spitalul de Boli Infectioase Iasi si Luminita Buzea de la Maternitatea Elena Doamna din Iasi. Cezar Hutu, liderul de sindicat de la Spitalul C.I. Parhon Iasi a fost ales cenzor. „Este un moment in viata, dar si in orice organizatie cand trebuie sa aiba loc si o schimbare. Apreciem toate lucrurile facute de fostul presedinte Viorel Tanase, echipa din care am facut si eu parte ca vicepresedinte. Ne dorim sa muncim mai mult in acesti patru ani si sa fim la fel de buni ca predecesorii nostri. De asemenea, ne dorim sa rezolvam toate problemele care sunt inca in discutie, cum ar fi legea unica a salarizarii, elaborarea unui nou regulament de sporuri, dar si pe cele care ni le-au semnalat colegii nostri”, a declarat Iulian Cozianu, presedintele Sanitas Iasi.
Comentarii
  • Vreau sa stiu cum se impaca functia de lider de sindicat cu apartenenta la PSD? Ce inseamna asta? Sa intelegem ca atata timp cat la conducerea tarii se afla PSD, sindicatul Sanitas din Iasi va activa cu surdina sau chiar va face jocurile puterii? Ma tem ca da!

 • ,,Ne dorim să fim la fel de buni ca predecesorii noștri,,. OK,dacă au fost atât de grozavi de ce i-ați schimbat? Mă tem că va fi aceeași Mărie,cu altă pălărie!

 • Cu 11 voturi primite , mai mare rusinea .Acum s-a lamurit si domnul fost presedinte ce valoros este . Felicitari d-lui Iulian Cozianu , sunt sigura ca lumea va fi multumita si bucuroasa sa vada o fata de om inteligent .

 • Nu va e jena deloc ca l-atilasat pe Tanasa fara atata banet cat incasa de la sindicat?Cand vroia si el sa-si mai ia inca un apartament pe langa cele 2 din Mircea,de la N1 si N3,voi l-ati lasat in aer.
  Poate il intreaba vreun procuror de ce a murit prima lui nevasta si daca i-a dat vreun ajutor atunci.

  • Esti analfabet rau tare, probabil ai facut romana cu unii de ai tai, plus de asta are un singur apartament inainte de ani `90, eu as vrea sa te intreb pe tine daca intradevar esti Ilie stiu si cine esti cautati un loc de munca si apoi mai vb. Iar faza cu nevasta dl. Tanasa nu as vedea ce problema ai tu.

  • Esti un mare BOU. Si ca sa stii ai un proces deschis pentru daune morale vizavi de ultima propozitie pe care ai scris-o…pentru ca stiu f.bine cat esti de imbecil…si daca habar nu ai despre ce a fost vb in realitate iti pot explica eu gorila ce esti!!!

 • bai hahalerelor care sinteti hahalere,pai cum vine asta ,cozianu e si lider sindical,e si consilier judetean,e si psd-ist,e si dereftor cu ingrijirile la un spital,adicatelea el e si jucator si arbitru,e si cu bogatasii si cu sarantocii pe care trebuie sa-i apere si=n caz de lupta sindicala el isi da tot lui palme;halal sindicat coana efimito;de aia au disparut sindicatele din tara asta da rahat.

 • Sincer va zic il stiu pe dl. Iulian Cozianu cat de cat bine, noi Iesenii ne`am bucurat enorm de tare cand am scapat de Nichita primar, asa de tare o sa va bucurati si voi cand o sa scapati de el ca presedinte, vom vedea daca la mitinguri va participa cum participa si fostul presedinte dl. Tanasa cel care statea cu noi in ploaie, in canicula sau ninsoare si striga alaturi de noi nemultumirile. Nu statea in CJ pe scaun si radeau dupa perdele ca actualul nou presedinte. Eu sunt curios, dl. Cozianu, daca dupa 4 ani acest sindicat din Iasi nu va fi doar cu numele.

  • Auzi Stela intreaba`l pe Iulian cati bani a mancat de la CJ si de la SANITAS. Daca nu vrea sa zica putem cere statul de plata de la CJ (ca doar traim intr`o tara democrata)

  • Auzi Stela intreaba`l pe Iulian cati bani a mancat de la CJ si de la SANITAS. Daca nu vrea sa zica putem cere statul de plata de la CJ (ca doar traim intr`o tara democrata)

Adauga un comentariu