Petele sau punctele albe pot sa apara, de asemenea, sub pleoapa sau pe marginea pleoapelor. De obicei, mici pete albe pe pleoapa sunt ca urmare a chisturilor miliare sau a depozitelor de colesterol. Cu toate acestea, este posibil sa nu fie milia sau colesterolul, deoarece exista multe alte cauze posibile de pete albe sau puncte de pe pleoapa, inclusiv cancer de piele. Principala functie a pleoapelor este sa va protejati ochii impotriva daunelor fizice. De asemenea, va ajuta sa va umeziti ochii.
Petele albe pe pleoape pot interfera cu functiile sale, de unde s-ar putea dezvolta alte probleme oculare. Semnele si simptomele petelor albe de pe pleoape sunt o indicatie clara a unei probleme de sanatate care poate afecta functionarea normala a ochilor.
Citeste si Tineti sub control acesti 6 hormoni, iar scaderea excesului de grasime va deveni mai usor
Termenul medical pentru aceasta afectiune este milia. Cele mai multe dintre aceste pete sunt marcate prin faptul ca sunt chisturi dureroase, albe si mici, umplute cu cheratina, iar aceste pete se formeaza mai ales in jurul ochilor, dar pot aparea si pe nas, pe piept si pe frunte.
Copiii sunt mai susceptibili sa obtina aceste pete la nastere, dar dispareau dupa un timp scurt. Aceste pete sunt cunoscute a fi inofensive si ele afecteaza oameni de toate varstele in afara de sugari. La adulti dureaza ani sau zile sa dispara. Milia se dezvolta datorita infundarii porilor pielii in jurul ochilor, dar poate aparea si pe nas, pe piept si pe frunte.
Alte cauze ale miliei in jurul ochilor includ:
Diagnostic
Clatirea sau spalarea frecventa a fetei cu ajutorul unui sapun usor, cu apa calda, pentru a deschide porii. Sapunul nu trebuie sa contina parfumuri si substante chimice in exces. Indepartati apa cu un prosop din bumbac moale pentru a se usca. Actionati cu exfoliere faciala delicata pentru a ajuta la eliberarea resturilor infundate in porii pielii. Utilizati tratament de exfoliere comerciala care contine acid salicilic. In zona afectata, aplicati un produs care contine retinol si luati nota de evitarea produsului pentru a va apropia de ochi, deoarece pot provoca iritatii in cazul in care acestea intra in ochi.
Evitati expunerea prelungita sau supra-expunerea la lumina soarelui, deoarece poate exacerba milia. Se recomanda sa va indepartati de produsele cosmetice grele, indiferent cat de mult ar dori o persoana sa acopere milia. Aceste produse sunt cunoscute pentru blocarea porilor pielii si pentru intarzierea disparitiei miliei. Evitati stoarcerea acestor puncte, deoarece sunt chisturi tari si nu cosuri si va duce la formarea de cicatrici pe fata. Un dermatolog poate elimina milia fara a lasa o cicatrice.