International

Italience luate ostatice in Siria. Au transmis un apel disperat – FOTO, VIDEO

Publicat: 02 ian. 2015
Doua italience, luate ostatice in Siria, au cerut ajutor guvernului de la Roma. Cele doua au fost rapite la inceputul lunii iulie 2014, insa inregistrarea a fost data publicitatii in urma cu cateva ore. Cele doua au ajuns in Siria, ignorand avertismentele parintilor, care le-au sfatuit sa nu plece in aceasta tara. Tinerele au plecat din Italia, alaturandu-se unor grupuri care lupta pentru drepturile omului, insa au fost rapite de extremisti.
„Rugam Guvernul nostru sa ne ajute sa ajungem acasa inainte de Craciun, suntem in mare pericol. Am putea fi ucise. Daca nu veti face asta, veti fi responsabili pentru vietile noastre”, spune cele doua ostatice. Cele doua tinere de 20, respectiv de 21 de ani au fost luate ostatice in vara anului trecut. Apelul lor disperat catre autoritatile italiene a venit in prag de sarbatori.
Imbracate in haine islamice, tinerele au facut apelul in limba engleza si au cerut ajutor si la mediatori, semn ca cei care le-au rapit au vrut ca mesajul sa fie inteles de toata lumea, nu doar de autoritatile de la Roma. Tatal uneia dintre femei a fost cel care a facut publice numele lor: Greta Ramelli si Vanessa Marzullo. Presa americana noteaza ca imaginile au fost postate de Al Quaida. Multi italieni sunt de parere ca imaginile sunt autentice, insa autoritatile sunt sceptice, arata b1.ro.Adauga un comentariu