International

Italia, INVADATA de sute de mii de imigranti

Publicat: 23 apr. 2015
1
In Italia ar putea veni saptamanal pe mare pana la 5000 de migranti dinspre porturile nord-africane in urmatoarele cinci luni daca nu se face ceva in aceasta problema arata o estimare a ministerului de interne din Peninsula, informeaza Reuters. Cifrele, publicate joi de ziarul italian Il Messagero si confirmate de o sursa ministeriala, arata ca pana la sfarsitul anului ar putea veni pana la 200.000 de imigranti.  
Sosirile acestora cresc de obicei primavara si vara din cauza vremii bune din Mediterana dar situatia s-ar putea inrautati din cuza situatiei anarhice din Libia, de unde pleaca cei mai multi refugiati. Pana la 900 de persoane au murit intr-un naufragiu ce a avut loc in weekend, inclusiv femei si copii incuiati sub bord, ceea ce a dus la apeluri pentru luarea de masuri care sa opreasca imigrantii de fug de saracia si razboaiele din Africa.  
Tragedia, care este probabil cel mai mare dezastru din cadrul fluxului de refugiati de fug din Africa, a socat o Europa a carei decizie de anul trecut de a reduce anul trecut operatiunile maritime pare sa fi marit riscurile pentru imigranti fara a reduce insa numarul acestora.  Comentarii
  • „…luarea de masuri care sa opreasca imigrantii de fug de saracia si razboaiele din Africa.”
    Mai precis din Libia, ca de acolo vin acei refugiati si nu imigranti cum li se spune.
    Si de ce nu spuneti cine a produs saracia si razboiul in Libia?
    Inclusiv Italia a luat parte la bombardamente iar acum se pare ca nu-i deloc problema lor.

Adauga un comentariu