Actualitate

Istoricii ieseni, prezenti la o valoroasa manifestare editoriala nationala organizata la Cluj

Publicat: 03 aug. 2016
1

In perioada 25 – 28 august 2016, orasul Cluj-Napoca va gazdui Congresul National al Istoricilor Romani. Cu aceasta ocazie, vor fi prezentate si lucrari ale istoricilor ieseni publicate in colectii de prestigiu ale editurii Universitatii Alexandru Ioan Cuza (UAIC), precum: „Historica„, coordonata de prof. univ. dr. Alexandru Florin Platon, „Documenta”, coordonata de prof. univ. dr. Petronel Zahariuc, actualul decan al Facultatii de Istorie de la Cuza sau „Observatorul social”, coordonata de prof. univ. dr. Mihai Dinu Gheorghiu.

Citeste si : Lucrarile ISTORICILOR IESENI vor fi prezentate la Cluj

De asemenea, vor mai fi lansate si carti aflate in afara colectiilor oficiale, dar semnate de nume importante ale Scolii de Istorie de la Iasi. Prezentarea acestor carti va avea loc in spatiul de lansare al Targului de Carte, in sediul central al Universitatii Babes-Bolyai (UBB) din Cluj. Printre acestea pot fi amintite urmatoarele lansari programate sambata, 27 august: „Dor de Iasi. Imagini din Iasul vechi”, editata de Jil Silberstein, „Istoria Universitatii din Iasi povestita la TVR”, editata de Gheorghe Iacob si „Procesul titoismului in Romania (1950). Documente”, de Ionut Nistor.

Citeste si : Trei valorosi istorici ieseni de la Universitatea Cuza, prezenti la un mare congres in Statele Unite – FOTO

Citeste si : Editura UAIC, pe primul loc in topul editurilor recunoscute de CNCS
Adauga un comentariu