Eveniment-Social

ISJ si Universitatea Cuza ofera burse pentru sprijinirea tinerilor saraci

Publicat: 22 apr. 2011
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:217522;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Iasi, in calitate de partener al unui proiect initiat de Universitatea Alexandru Ioan Cuza (UAIC), va oferi 150 burse elevilor aflati în situatie de abandon sau risc de abandon scolar. Proiectul este finantat din fonduri europene, prin intermediul „Salvati Copiii de Abandon si Neintegrare – SCAN”, si a fost demarat în august 2010 de Universitatea Cuza, în parteneriat cu VIA University College din Danemarca. Sunt implicate si inspectoratele scolare din Botosani, Vaslui, Maramures, Mures si  Braila. Acesta are ca obiectiv prevenirea si diminuarea abandonului scolar prin actiuni de sustinere si formare a persoanelor implicate în proces – elevi, parinti, cadre didactice, comunitate – prin identificarea permanenta de noi sanse la educatie.
Activitatile din proiect se vor derula pe o perioada de trei ani si vor avea ca finalitate constientizarea comunitatii în vederea prevenirii, reducerii si corectarii fenomenului de abandon scolar, cercetarea cauzelor abandonului scolar, a nevoilor si posibilitatilor de reintegrare, dar si de combatere a abandonului scolar. Prin proiectul SCAN vor fi acordate 2.000 burse timp de doi ani, 400 burse revenindu-le elevilor din judetul Iasi.
In perioada 5-6 mai va avea loc la Iasi selectia beneficiarilor proiectului, în urma unei evaluari pe baza de teste de cunostinte si de personalitate si în urma intervievarii elevilor de catre expertii proiectului.




Adauga un comentariu