Eveniment-Social

ISJ Iasi isi alege profesorii pentru comisiile de Bacalaureat

Publicat: 19 aug. 2016
1
Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Iasi anunta ca in data de 20 august, incepand cu ora 7:00, la sediul ISJ Iasi, va avea loc in sedinta publica, tragerea la sorti a cadrelor didactice care vor face parte din comisiile ce se vor organiza in centrele de examen si in centrul zonal de evaluare pentru examenul de Bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2016. Conform Metodologiei de examen, componenta comisiilor extrase va fi consemnata in procesul verbal al sedintei. 

Vezi si Incep emotiile pentru candidatii sesiunii de toamna a Bacalaureatului. Urmeaza cele mai grele probe

Cei 1262 de candidati vor sustine probele scrise in 4 centre de examen, constituite in cadrul urmatoarelor unitati de invatamant: 
 

Centrul de examen nr. 1 – Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir”, Iasi
Centrul de examen nr. 2 – Colegiul Tehnic de Transporturi si Constructii, Iasi
Centrul de examen nr. 3 – Liceul Tehnologic „Petru Poni”, Iasi
Centrul de examen nr. 4 – Liceul Teoretic „Ion Neculce”, Tg. Frumos

Vezi si Probele de evaluare a competentelor lingvistice si digitale, la final

Probele scrise vor debuta luni, 22 august cu disciplina Limba si literatura romana si vor continua cu proba obligatorie a profilului, care se va desfasura in data de 24 august. Candidatii vor sustine proba la alegere a profilului si specializarii vineri, 26 august. Din motive medicale, doi candidati din judetul Iasi vor beneficia de prelungirea cu o ora a timpului de redactare a lucrarii. Conform procedurilor de examen, lucrarile candidatilor vor fi transportate si evaluate intr-un judet ce va fi nominalizat de Comisia Nationala de Bacalaureat de la nivelul Ministerului Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice. Rezultatele initiale vor fi afisate luni, 29 august, zi alocata si depunerii contestatiilor, urmand ca rezultatele finale sa fie publicate in data de 1 septembrie. 

Vezi si Politistii vor fi la datorie in perioada sesiunii de Bacalaureat. Iata care vor fi zonele supravegheate

„Aceasta a doua sesiune de bacalaureat din anul 2016 reprezinta o noua oportunitate pentru absolventii clasei a XII-a de a desavarsi anii de liceu prin sustinerea unui examen al maturitatii care poate oferi sansa studiilor universitare. Consideram ca cei care au continuat pregatirea in mod riguros sau au care au trecut doar una sau doua probe in etapele anterioare pot aborda cu incredere in sine acest examen. Din experienta anilor anteriori, multi candidati reusesc sa depaseasca dificultatile si emotiile inerente, chiar daca rezultatele nu sunt la fel de spectaculoase, cu note mari si procentaje ridicate de promovare. Cu multa concentrare, cu atentie si raportare la cerintele subiectelor, se pot obtine rezultate onorabile. Le dorim succes candidatilor, inspiratie, subiecte frumoase si reusite finale”, a declarat prof. dr. Camelia Gavrila, inspector scolar general al ISJ Iasi. 
Adauga un comentariu