Actualitate

ISJ Iasi are un nou sef in conducerea institutiei! – FOTO

Publicat: 19 oct. 2016
Astazi a sosit la Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Iasi ordinul de numire in functia de inspector scolar general adjunct a prof. Mihaela Tura, care a sustinut concursul organizat de MENCS exact in urma cu o luna de zile. Mihaela Tura a preluat stafeta de la prof. dr. Genoveva Farcas, care a ocupat pana acum aceasta functie.
 
Intreaga echipa de inspectori a participat cu placere la acest moment festiv, care a deschis o noua etapa in istoria recenta a ISJ Iasi. Mihaela Tura a fost pana de curand inspector de fizica si a ocupat de asemenea postul de director adjunct la Colegiul National „Costache Negruzzi” in intervalul 2011-2015. Precizam de asemenea ca peste 95% dintre inspectorii de specialitate din cadrul institutiei au sustinut concurs pe post in anul 2015, pe care l-au promovat cu succes. Festivitatea a inclus si acordarea Distinctiei Gh. Asachi celor doua inspectoare generale adjuncte, prof. dr. Claudia Tanase si prof. dr. Genoveva Farcas, care si-au incheiat activitatea manageriala, dar care isi continua activitatea in cadrul ISJ Iasi.
 
„D-na prof. Tura este un specialist recunoscut, un profesor dedicat elevilor si pasionat de meserie, un expert in evaluarea calitatii educatiei, cu multa experienta si deci cu o grila de valori si termene de comparatie care poate sustine si stimula invatamantul iesean.” a afirmat prof. dr. Camelia Gavrila, inspector scolar general.

Citeste si: Nume surpriza pentru ocuparea functiei de inspector scolar adjunct, la ISJ Iasi
 

„Numirea in functia de inspector scolar general adjunct, in urma promovarii concursului organizat de catre MENCS, ma onoreaza si, in egala masura, ma motiveaza pentru a valorifica experienta pe care am acumulat-o in timp, in diferite alte functii in cadrul I.S.J. Iasi sau in calitate de director adjunct al unei prestigioase unitati de invatamant iesene – Colegiul National „Costache Negruzzi” Iasi.  Noua ipostaza in care sunt incepand de astazi ma determina sa analizez obiectiv si cu maxima atentie aspectele definitorii ale activitatii complexe desfasurate la nivelul Compartimentului de curriculum si inspectie scolara si sa stabilesc prioritatile domeniului, cu precizarea ca vom avea in vedere constant respectarea si aplicarea corecta a legislatiei in domeniul educational.
 
In relatie cu specificul compartimentului, voi  urmari ca inspectia scolara sa promoveze un demers managerial coerent, articulat la nivelul tuturor unitatilor de invatamant din judet, orientat spre realizarea progresului scolar, prin implementarea unor strategii didactice moderne, motivante, capabile sa sustina tranzitia cu succes intre etapele scolaritatii si, in ultima instanta, spre piata fortei de munca. Pentru asigurarea calitatii in educatie consider ca implementarea curriculumului ca proces sistematic, continuu, de durata  trebuie atent coordonata, monitorizata si ameliorata, iar optimizarea ofertei educationale a unitatilor de invatamant e imperios necesar sa urmareasca evolutia acestora in relatie cu standardele nationale si europene, cu asteptarile beneficiarilor directi si indirecti, ale societatii in ansamblul ei. De asemenea, sustinerea educatiei permanente constituie o prioritate a demersurilor mele manageriale, fiind garantia pregatirii temeinice, complexe a elevilor, a tinerilor si a cadrelor didactice in vederea adaptarii la societatea dinamica de astazi.
Promovarea excelentei in educatie este nu numai un deziderat, ci o realitate a ultimilor ani scolari, rezultatelele olimpicilor ieseni la competitii de anvergura nationale si internationale confirmand acest aspect. Voi sustine demersurile constante ale I.S.J. Iasi pentru dezvoltarea si eficientizarea Centrului de Excelenta Iasi, spatiu al comunicarii didactice elevate, libere si creative.
 
Nu in ultimul rand, atentia noastra se indreapta asupra pregatirii examenelor nationale, intrucat acest tip de evaluare de sistem reprezinta un indicator real al gradului de realizare a finalitatilor educationale prin masurarea si aprecierea unor aspecte centrate asupra raporturilor dintre invatamant si viata socio-economica si culturala, coreland calitatea educatiei cu contributia sa la dezvoltarea sociala.
 
Sunt constienta de provocarile  noii etape a carierei mele profesionale, dar am convingerea ca, alaturi de echipa manageriala a institutiei si de intregul colectiv al acesteia, voi identifica solutii, voi promova modele de buna-practica, voi initia actiuni care sa atraga aprecierea si sustinerea comunitatii asupra scolii iesene si care sa conduca la demersuri educationale de calitate indreptate catre copii si elevi, pentru formarea si dezvoltarea lor in spiritul societatii actuale”, a declarat noul inspector scolar general adjunct, prof. Mihaela Tura. Comentarii
  • Ce inseamna asta, oameni buni? Oare ca pupincurismul nu mai este rasplatit cum se cuvine? Cum sa i se dea un sut in mijlocului kurului lui Genevieve? Si, in plus, asa de relaxat sa fie trecuta la index? Ori este trecuta in plan secund ca sa se pregateasca pentru pozitia de Jeneral pentru vremea cand madam Camila va fi dipotat??? Numai sa nu pateasca si ea ca Borcea si Dinamo, care s-au pregatit sa intre in Champions League fro 20 de ani si se mai pregatesc si azi. Vorba ceea: nu-i pentru cine se pregateste… Si s-ar putea sa aveti parte a de maaare supriza.

    PS LA urma, dar nu in ultimul rand, felicitari doamnei Tura!

  • Cu adevărat o profesionistă,un om responsabil , îndrăgit de întreaga comunitate şcolară ieşeană.
    În proiectul din Anglia, toţi partenerii educaţionali au rămas impresionaţi de prestaţia d-nei inspector Mihaela Ţura.
    Îi dorim multă sănătate,putere de muncă ,împliniri în toate planurile şi să aducă cu adevărat aceea schimbare în învăţămăntul ieşean ,de care ,este atăt de multă nevoie.

Adauga un comentariu