International

ISIS, pe punctul de a fi izolat de restul lumii. Lovitura primita astazi de jihadisti

Publicat: 04 sept. 2016
1

Jihadistii gruparii Statul Islamic au pierdut duminica ultimele pozitii strategice la frontiera siriano-turca, in urma ofensivei intreprinse de trupele turce impreuna cu grupari ale rebelilor sirieni.

“SI a pierdut orice contact cu lumea exterioara dupa ce a pierdut ultimele sate de la granita intre raul Sajour si (localitatea) al-Rad”, a indicat sursa citata, sugerand astfel ca jihadistii nu mai au acces la caile de aprovizionare cu arme si combatanti dinspre Turcia. “Rebelii si factiunile islamiste sustinute de tancurile si avioanele turce” au cucerit aceste sate “dupa ce SI s-a retras”, a mai mentionat ONG-ul Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO),

Turcia a lansat pe 24 august in Siria operatiunea militara denumita “Scutul Eufratului”, care este indreptata atat impotriva gruparii jihadiste SI cat si a fortelor kurde reunite in “Unitatile de aparare ale poporului kurd” (YPG), desi acestea din urma sunt la randul lor parteneri in coalitia antijihadista condusa de SUA.

Guvernul de la Ankara considera ca si YPG este o “organizatie terorista” si este ingrijorat mai ales de posibilitatea crearii unei zone autonome kurde in nordul Siriei.
Adauga un comentariu