Magazin

ISIS dezgroapa MINELE puse de Hitler in Africa de Nord, pentru a face rost de EXPLOZIBIL. Resursele sunt COLOSALE: o suprafata de 20.000 de km patrati cu 23 de MILIOANE de mine

Publicat: 12 aug. 2016
1
Militantii Statului Islamic din Egipt au lansat o vasta campanie de cautare si dezgropare a campurilor de mine amplasate de nazisti in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, pentru a se aproviziona cu material exploziv.
 
Minele plantate intre 1940 si 1943 de Afrikakorps, trupele din nordul Africii ale lui Hitler, in bataliile crancene cu armata britanica, si ramase neexplodate, reprezinta circa 20% din minele amplasate acum in intreaga lume.
 
Este vorba de o suprafata de circa 20.000 de kilometri patrati, in care s-ar afla circa 23 de milioane de mine. In cautarea acestui formidabil arsenal au pornit teroristii din Egipt, pentru a-si improspata rezervele de explozibil, scrie Express. Ziarul britanic citeaza atat militari cat si oficiali civili de la Cairo, care afirma ca ISIS foloseste explozibilul dezgropat pentru a realiza bombe artizanale.
 
Fathi el-Shazli, un fost ambasador in Arabia Saudita a declarat si el pentru Newsweek:
 
„Avem raportari de la armata despre cel putin zece cazuri de teroristi care au folosit minele vechi. Este un lucru extrem de ingrijorator.”
 
Un astfel de atac a avut loc in luna martie, cand un grup de teroristi a atacat un convoi al armatei egiptene folosind explozibil din minele plantate de armata lui Hitler. Cinci soldati egipteni au fost ucisi atunci.
El-Shazli afirma ca utilizarea minelor din cel de-Al Doilea Razboi Mondial a inceout inca din 2004, cand extremistii le-au folosit pentru a crea sapte dispozitive explozive, omorand 34 de civili intr-un complex turistic din Taba, in Sinai.
 
Africa de Nord a fost teatrul unor lupte crancene intre britanici si germani. Batalia de la El Alamein a ramas in istorie. Atunci, 4000 de oameni au murit si 9000 au fost raniti. Adauga un comentariu