Actualitate

Iscoada rectorului de la UMF, platita regeste. A incasat cei mai multi bani din universitate

Publicat: 23 mart. 2014
1

@ Este persoana cea mai apropiata de rectorul Vasile Astarastoae de la Universitatea de Medicina si Farmacie @ Are grija sa-i transmita orice se discuta pro sau contra lui @ Pentru eforturile deosebite pe care le depune zi de zi aghiotantul, a fost rasplatit cu varf si indesat de rectorul Vasile Astarastoae @ Asa a ajuns sa fie cel mai bine platit om din universitate

Intr-un singur an, unul dintre prorectorii de la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) „Gr. T. Popa” din Iasi a incasat peste doua miliarde de lei vechi. In afara salariului de baza, prorectorul Dragos Pieptu a incasat de la institutia de invatamant superior medical inca 99.333 de lei. In anul 2012, conf. dr. Dragos Pieptu a obtinut din salariile de la UMF Iasi suma de 200.455 de lei. Aceasta ar fi cea mai mare leafa incasata de un cadru didactic din cadrul institutiei de invatamant. Ca prorector acesta se ocupa de strategia institutionala, evaluare academica si relatii cu organizatiile studentesti, sindicale, ONG-uri si comunitatea locala. Pe langa leafa de la UMF, prorectorul Pieptu a obtinut si alte venituri de la Scoala Nationala de Sanatate Publica, management si Perfectionare in Domeniul Sanitar, 627 de lei; de la UMF Carol Davila Bucuresti 2.715 de lei; de la UEFISCDI Bucuresti 1.800 de lei. De asemenea, tot in anul 2012, a obtinut si 14.988 de lei de la Spitalul Sf. Spiridon din Iasi pentru cateva luni ca medic la Clinica de Chirurgie plastica si reconstructiva, dupa care s-a mutat la Institutul Regional de Oncologie din Iasi. Nu este o noutate faptul ca prorectorul Pieptu este unul dintre aghiotantii rectorului Vasile Astarastoae, cercetat penal.

Citeste si: 1,5 milioane euro pentru libertatea rectorului penal

A doua leafa este de aproape 1,7 miliarde de lei

Un alt prorector care incaseaza un salariu destul de mare de la Universitatea de Medicina ieseana este prof. dr. Maria Stamatin. Aceasta se ocupa de studii postuniversitare si formare profesionala continua in cadrul institutiei de invatamant si ar ocupa locul doi in functie de veniturile obtinute de aici. In anul 2012, a bagat in buzunar 160.870 de lei. Prof. dr. Maria Stamatin este si director medical la Maternitatea Cuza Voda din Iasi, de unde a incasat in 2012 55.829 de lei. Universitatea de Medicina si Farmacie „Gr. T. Popa” are cinci prorectori.

Prorectorul Costea are leafa de 1,3 miliarde de lei

Locul trei ar putea fi ocupat de prof. dr. Ioan Costea, prorector cu studii universitare de licenta ciclul de studii învatamânt clinic si masterat. In acelasi an, prorectorul Costea a obtinut un venit de 127.658 de lei de la universitate. Acesta este si seful Clincii de Chirurgie din cadrul Spitalului Cai Ferate Iasi, de unde in anul 2012 a mai primit 41.891 de lei. Prorectorul care se ocupa de studii universitare ciclul de studii învatamânt fundamental, prof. dr. Ileana Cojocaru, nu si-a publicat niciodata declaratia de avere. Al cincilea prorector, conf. dr. Radu Iliescu, a fost numit la inceputul anului 2013 in functie, dupa ce prof. dr. Marin Burlea a fost ales senator in Senatul Romaniei. Medicul Radu Iliescu de ocupa de relatii internationale si parteneriate academice.
Comentarii
  • Daca sunt reale? :)) sunt la fel de reale ca si diplomele false … iubitori analfabeti ai formei fara fond, nu va mai legati de o cratima, daca ‘stati geana’ sa vanati greseli de ortografie, tot loaze ramaneti. Banuiesc ca atunci cand realizati ca nu va iubeste sincer nimeni si nu intelegeti cum depresia determina impotenta si alcoolism, parintii va spun ca voi aveti o cariera de valoare si ca meritati tot ce aveti.

 • Daca ai fost coleg cu unii, asa cum pretinzi, numai invidia poate produce un monstru, asa ca tine!Pe fata, cred ca, la vremea respectiva, erai prietenos si lingusitor…Mars la scoala generala si invata gramatica!

  • Cu gramatica sunt de acord. Nu prea are forma, dar continutul e cat se poate de real. Copiii, Nepotii, Ginerii, Cumatrele, Finii, Nevestele, Amantele si cei cu „recomandari” de la familie sufoca breasla universitarilor din tarisoara asta, mai ales la Iasi si mai ales la UMF. Trebuie sa fii foarte bun si foarte pasionat ca sa activezi si sa razbesti printre toti. Felicitari si respect pentru cei care nu se inscriu printre cei enumerati (din fericire mai avem si valori)!

 • Astara… a edificat un perfect sistem autocratic intretinand slu-
  garnicia delatiunea si suspiciunea, rasplatindu-si cu functii si avantaje favoritii si tratandu-i cu dispret pe ceilalti.
  Se comporta asa cum arata in „sufletul ” sau complexat.

  • Dar de imaginea lui Arestoaie de Pristanda agramat, personaj stupid din Caragiale de care a ras tot Colegiul Medicilor, ce zici? COlegii umefisti ce-or fi zicand? Dar studentii? Tre sa fie mandri nevoie mare ca invata la o universitate avandu-l ca rector pe Ghita Pristanda.

   „Ghiţă Pristanda a ajuns profesor doctor şi şef de de breaslă intelectuală”

   voxpublica.realitatea.net/politica-societate/ghita-pristanda-a-ajuns-profesor-doctor-si-sef-de-de-breasla-intelectuala-90909.html

 • Au aparut articole despre UMF si d afacerile lui Arestoaie in multe ziare nationale: omul s-a facut de ras peste tot si cu el tot UMFul care l-a reales la al n-spelea congres umefist.

  adevarul.ro/locale/iasi/sex-alcool-spaga-nepotism-diplome-false-brandurile-universitatii-medicina-iasi-fotogalerie-1_50ada6df7c42d5a66398b62b/index.html

  „Sex, alcool, şpagă, nepotism şi diplome false, brandurile Universităţii de Medicină Iaşi”

 • „Sa amintim cine a semnat si l-a sustinut pe escroc: pai dimofte, bulgaru, pieptu,stamatin, iliescu colega de la iml si cu dorinel acelasi nume,doamna d.ungureanu, lady azoicai, conu branisteanu cu ma-sa o baba pe jumate sclerozata,coana vulpe, tovarasul paduraru ala cu plagiatul, studentele si bomba, familia burlea in par, tata, fiul Lucicuta sef la Socola si fiica o toanta, vulpoi, onofriescu, dumitrascu, caruntu, pieptu, forna,ioan costea,lucian burlea, tircoveanu, grigoras, bogdanici, socolovii, lady diana cempoi si Hadrian covrigul baiat destept dar cam lingau, bineinteles, florentina severina si finul Razvan Constantinescu cu familia. Numai lume „buna” daca vreti alte nume cautati petitia @adevar si probitate@

 • cu tot cu banii pe care i-a primit ca spaga de la studenti pentru a face fata cu brio examenelor, poate ca a depasit aceasta suma!

 • Nu ma intereseaza cati bani au luat. Ma intereseaza ce au facut pt. banii astia? Stiu DOMNIILE LOR ca profesorii nu vin la STAGII si studentii nu au de la cine invata nimic? Stiu EI ca sunt profesori care spun „cititi voi”? Cand o sa va ocupati si de studenti daca va plac banii astia? Daca sunteti ocupati cu salvatul vietilor nu va mai faceti PrOFESORI bre? Ca aveti mare responsabilitate si ca profesori! Ce pregatiti voi acolo? Mecanici? DL ASTARASTOAIE stiti ce se intampla cu studentii? Sunteti OM CREDINCIOS nu va puneti problema ca parintii fac sacrificii imense ca sa-si faca copilul Doctor? Si nu se ocupa de loc de studenti nimeni. Stau si reazama paturile prin spital fugariti de TATELE de asisente! RUSINE! LUATI BANI, DAR FACETI SI TREABA, DOMNILOR!!!

 • Astarastoae si ai sai aghiotanti isi fac de cap, fara rusine si fara frica de DNA. Invatamantul medical este la pamant, posturile scoase la concurs se iau cu zeci de mii de euroi sau prin cumetrie.Toate aceste mirsevii sunt cunoscute,dar nimeni nu ridica un deget. Procesele lui Astrastoae sunt amanate la nesfarsit. Chieptu de porc afumat ia bani de la spital fara sa opereze un bolnav. Unde vom ajunge?

 • Va rog sa ne spuneti care mai este situatia proceselor lui astarastoaie si aghiotantilor lui. BZI este singura sursa de unde putem afla. Ziarul lui Hotac este cumparat de astarastoaie si gasca lui.

Adauga un comentariu