International

Iranul conduce o retea mondiala de trafic de droguri care transporta stupefiante si in Romania

Publicat: 18 nov. 2011
1
Gardienii Revolutiei din Iran, armata de elita a regimului islamic iranian, conduc o retea globala de trafic de droguri, care trece si prin Romania, pentru a sustine organizatii teroriste care actioneaza impotriva Occidentului, scrie Mediafax.
Potrivit unor fosti oficiali ai Gardienilor Revolutiei, citati astazi de cotidianul britanic The Times, membri ai garzii de elita au preluat industria de trafic de droguri din Iran si folosesc veniturile – estimate la zeci de miliarde de dolari – pentru a finanta retele globale de criminalitate si organizatii teroriste care actioneaza impotriva Occidentului.
Articolul noteaza ca sute de persoane sunt executate anual in Iran pentru trafic sau posesie de droguri, in cadrul politicii dure a autoritatilor impotriva narcoticelor, in timp ce Gardienii Revolutiei sunt implicati in secret intr-o afacere profitabila cu heroina, opiu si metamfetamine.
CIA a identificat cel putin un comandat al Gardienilor Revolutiei implicat direct in traficul de droguri din Afganistan prin Iran, au precizat sursele citate de The Times. Sursele au mai numit alti doi oficiali implicati, inclusiv comandantul din Teheran al Gardienilor Revolutiei Abdullah Araqi, suspectat ca are relatii cu lumea interlopa din estul Europei.
Conform The Times, iranienii folosesc nave si avioane pentru a transporta droguri in Albania, Bulgaria si Romania, iar de acolo in vestul Europei. „Ni s-a spus ca drogurile vor distruge fiii si fiicele Occidentului si ca trebuie sa-i omoram. Vietile lor valoreaza mai putin pentru ca nu sunt musulmani”, a declarat un fost membru al Gardienilor Revolutiei.Adauga un comentariu