Eveniment-Social

IPS Teofan va conferentia la Universitatea Cuza

Publicat: 09 nov. 2011
1

La Facultatea de Litere a Universitatii Alexandru Ioan Cuza (UAIC) se desfasoara, incepand de astazi si pana pe 12 noiembrie, cea de-a IV-a editie a Conferintei Nationale „Text si discurs religios„, eveniment stiintific organizat in parteneriat cu Mitropolia Moldovei si Bucovinei (MMB) si cu Episcopia Romano-Catolica. Conferintele incep astazi, la ora 17.00, in Aula Magna Mihai Eminescu de la Cuza, si vor fi precedate de o sedinta festiva de deschidere a lucrarilor, la care vor lua parte: Inalt Preasfintia Sa (IPS) Teofan, PS Petru Gherghel, Episcop al Diecezei Romano-Catolice de Iasi, prof. univ. dr. Vasile Isan, rectorul UAIC, si reprezentanti ai conducerii Facultatii de Litere. Comunicarea inaugurala intitulata „Scrisul religios” va fi sutinuta de prof. univ. dr. Gheorghe Chivu, de la Universitatea din Bucuresti, membru corespondent al Academiei Romane.

Ca si in anii precedenti, conferinta „Text si discurs religios” creeaza un cadru de dezbatere pentru specialistii de la universitatile si institutele de cercetare din tara, preocupati de problemele traducerii textului sacru, ale retoricii discursului religios si ale legaturilor literaturii cu sacrul.
Comentarii
  • Ofiterul asta de informatii al FSB-ului va conferentia in limba rusa sau in romana?De ce cei de la litere isi asociaza prestanta cu un mafiot?

Adauga un comentariu