Eveniment-Social

IPS Teofan a binecuvantat 10.000 de pelerini

Publicat: 14 oct. 2013
1

@ Zi de sarbatoare in centrul municipiului Iasi@ Peste 10.000 de pelerini au asistat la slujba religioasa oficiata de sarbatoarea Sf. Cuvioase Parascheva @ Evenimentul religios a fost poate cel mai spectaculos din ultimii ani, credinciosii asistand intr-un numar foarte mare la Sfanta Liturghie @ „Mesajul acestei sarbatori este acela de a mentine legatura cu Dumnezeu si cu sfintii sai, sa avem dragoste intre noi, sa avem ingaduinta si iertare in relatiile dintre oameni. Adresam aceasta rugaminte celor care decid in aceasta tara sa aiba grija de familie, de copii, pentru ca aceasta este dubla noastra bogatie, legatura cu cerul. Nimeni nu trebuie sa ne fure aceste doua bogatii pentru supravietuirea noastra individuala, dar si pentru cea colectiva”, a spus IPS Teofan, in cuvantarea adresata multimii

Peste 10.000 de credinciosi au tinut sa asiste ieri la Sfanta Liturghie oficiata de sarbatoarea Sf. Cuv. Parascheva de la Iasi. Manifestarea religioasa a atras un numar record de pelerini pe intreg bulevardul Stefan cel Mare si Sfant, cat si in parcul de la Teatrul National Vasile Alecsandri. Timp de mai bine de trei ore, credinciosii au ascultat predicile clericilor, slujba fiind oficiata de un sobor de preoti, in frunte cu IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei. Mii de pelerini care au asistat la Liturghie au fost binecuvantati de inaltii prelati, cuvantarea lui IPS Teofan fiind legata anul acesta de uniunea dintre familie si divinitate.

„Mesajul acestei sarbatori este acela de a mentine legatura cu Dumnezeu si cu sfintii sai, sa avem dragoste intre noi, sa avem ingaduinta si iertare in relatiile dintre oameni. Icoana aceasta in trei, Maica Domnului pe de o parte, Sfanta Parascheva si Sfantul Simeon, nu ne adreseaza decat un mesaj fundamental si unitar si anume sa avem grija de cele doua bogatii cu care Dumnezeu ne-a inzestrat – credinta noastra in Sfanta Treime si familia din care facem parte. Icoana Maicii Domnului, mama si pruncul, apoi mama Sf. Simeon, si parintii Sf. Parascheva nu ne spun decat un singur lucru, acela ca in afara de Dumnezeu, nu avem nimic mai bogat, mai adanc, mai puternic si mai frumos decat familia din care face parte”, a spus IPS Teofan, in cuvantarea catre multime. Cuvantarea Mitropolitului a atins apoi si autoritatile, IPS Teofan solicitand o mai mare atentie a acestora fata de credinciosi.

„Il rugam pe Dumnezeu sa ne ajute sa nu pierdem legatura cu el, izvorul binelui aici pe Pamant. De aceea, ca si Icoana Maicii Domnului, nu exista nimic mai frumos decat icoana tatalui, a mamei si a pruncilor lor. Aceasta este baza si nadajduim ca aceasta credinta data de Dumnezeu sa se mentina. Adresam aceasta rugaminte celor care decid in aceasta tara sa aiba grija de familie, de copii, pentru ca aceasta este dubla noastra bogatie, legatura cu cerul. Nimeni nu trebuie sa ne fure aceste doua bogatii pentru supravietuirea noastra individuala, dar si pentru cea colectiva”, a mai adaugat Mitropolitul Moldovei si Bucovinei catre credinciosii aflati in centrul municipiului.

Sobor impresionant de preoti

Inaltul prelat al Arhiepiescopiei Iasilor a oficiat Sfanta Liturghie alaturi de alti 23 de preoti din tara si din strainatate. Printre acestia s-a remarcat episcopul Innocentius de Burundi si Rwanda. Inaltul prelat al Bisericii Ortodoxe din aceasta zona a globului a ajuns la Iasi la invitatia IPS Teofan, legatura fiind facuta in perioada vizitei acestuia in Africa. De altfel, Biserica Crestin Ortodoxa este prezenta în Burundi de 3 ani si crestinii ortodocsi botezati aici sunt in numar de circa 3.000. Printre prelatii prezenti la Iasi s-au mai numarat PS Andrei Fagarasanul, episcop de Alba Iulia, PS Corneliu, episcopul Husilor, IPS Pimen, dar si PS Ioachim Bacauanul, arhiereu vicar al Romanului.
Comentarii
  • IPS Teofan i-a binecuvintat pe toti inclusiv pe hotii de politicieni. Am vazut ieri o sarbatoare comunista la Iasi, unde cei care au furat acest muncipiu si judet au fost laudati de mitropolit. Cit va mai dura aceasta mascarada comunista la Iasi nu stiu, dar sper ca Dumnezeu sa vada nelegiuirile celor ce incalca cuvintul Domnului. Niciodata in viata mea nu am vazut ca un IPS sa laude cu atita ardoare o sleatca de hoti comunisti. In acelasi zi sfinta comunistii au dat unde verde banditilor din aceasta tara, ca la Vaslui in zi de sarbatoare sa bage sondele pentru gazele de sist. In acelasi timp ai nostri trageau gaze pe cur de la sarmalele cu cianura ale psd-ului de la Iasi. IPS TEOFAN, DE CE NU AI FACUT PUBLIC FAPTUL CA LA MANASTIREA PUTNA ACEEASI COMUNISTI AU DAT UNDE VERDE GAZELOR DE SIST SI TULBURA LINISTEA MARELUI DOMNITOR MOLDOVEAN STEFAN CEL MARE SI SFINT. Dar de fapt tu nu esti moldovean si te doare in cot de inaintasii nostri moldoveni.

Adauga un comentariu