International

IPOTEZE SOCANTE in cazul avionului prabusit in Franta

Publicat: 26 mart. 2015
1
Unul din cei doi piloti ai avionului Airbus A320 al companiei Germanwings care s-a prabusit in Alpii francezi a parasit cockpitul si nu a mai putut reveni, potrivit inregistrarilor sonore recuperate de anchetatori, potrivit unei surse apropiate anchetei. Dupa aceste dezvaluiri, au aparut noi ipoteze socante care duc cu gandul la un posibil atentat. „La inceputul zborului, se aude cum echipajul vorbeste normal, apoi se aude zgomotul unuia din scaune care este impins inapoi, o usa care se deschide si se inchide, zgomote care arata ca cineva bate in usa si apoi nu mai este nicio conversatie pana in momentul prabusirii”, a mentionat aceasta sursa care a cunoaste continutul inregistrarilor si a confirmat o informatie publicata de jurnalul american New York Times.
Cei doi piloti vorbeau in germana. La sfarsitul zborului, alarma care indica apropierea de sol izbucneste, a adaugat aceeasi sursa, fara sa fie in masura sa precizeze daca este vorba de comandantul de zbor ori copilotul cel care a parasit cockpitul. O alta sursa apropiata dosarului a dezvaluit AFP ca copilotul a intrat „recent in compania” germana Germawings (filiala a Lufthansa), „la sfarsitul lui 2013, cu cateva sute de ore de zbor la activ”. Nationalitatea sa nu este cunoscuta cu certitudine, a continuat sursa respectiva.  Aceste informatii provin de la audierea de catre anchetatori a cutiei negre care inregistreaza sunetele din cabina pilotilor. CVR-ul (cockpit voice recorder) a fost gasit marti la cateva ore dupa accident, iar lectura sa a fost facuta spre sfarsitul zilei de miercuri.
Aceste noi date dau nastere la ipoteze socante. Una dintre ele este ca pilotul ramas in cabina a vrut sa se sinucida si a blocat accesul colegului sau in cabina. Pe de alta parte, nu poate fi exclusa nici posibilitatea ca acesta sa fi avut o problema medicala grava, care sa-l fi impiedicat sa mai controleze avionul, dar si sa deschida usa cabinei.Adauga un comentariu