National

Ion Tiriac a dat in judecata statul roman. Procesul are legatura cu domeniul de la Balc

Publicat: 07 ian. 2016
1

Ion Tiriac a dat in judecata statul roman pentru ca nu vrea sa paraseasca domeniul de la Balc, acolo unde organizeaza celebrele partide anuale de vanatoare cu bogatii Europei. Ion Tiriac cere in instanta prelungirea contractului de inchiriere a domeniului de la Balc si nu accepta faptul ca intelegerea cu Romsilva privind inchirierea domeniului de vanatoare din Balc s-a incheiat. Reprezentantii lui Ion Tiriac sustin ca acesta are in continuare dreptul sa organizeze partide de vanatoare acolo pentru ca intelegerea cu Romsilva, din 2005, era sa poata inchiria domeniul pentru 49 de ani.

Vezi si Plangere penala pentru vanatoarea de la Balc

Ion Tiriac a cumparat cladirile, a concesionat terenul de sub ele si a inchiriat, pentru 9.500 de euro pe an, toate cele o mie de hectare de padure, unde traiesc peste 600 de mistreti. Potrivit Romsilva, intelegerea s-a incheiat in 2015, iar legea specifica acum ca un domeniu de vanatoare poate fi inchiriat pe cinci sau zece ani. Reprezentantii societatii lui Ion Tiriac au dat in judecata Romsilva si invoca o clauza care prevedea prelungirea tacita a intelegerii, pentru alti 49 de ani. Deci, spun acestia, contractul nu a expirat. Urmatorul termen in procesul dintre Romsilva si societatea controlata Ion Tiriac e stabilit pentru 18 ianuarie, la Tribunalul Bucuresti.
Comentarii
  • tiriac nu a fost niciodata un bun roman, intotdeauna atras pe turta lui, tot ce a facut asa zis ptr. Romania a facut numai ptr cistigul lui personal a se vedea, banca, societatea de asigurari, domeniul Balc, etc..

Adauga un comentariu