National

Ion Cristoiu: Refuzul lui Iohannis de a sta de vorba cu poporul, o greseala fatala

Publicat: 19 apr. 2015
1

In contextul in care presedintele rus, Vladimir Putin, a iesit in fata alegatorilor sai si a raspuns la intrebarile lor, in cadrul unei conferinte de 4 ore si jumatate, jurnalistul Ion Cristoiu noteaza ca refuzul presedintelui Iohannis de a sta de vorba cu poporul e o greseala fatala, prin care risca sa nu-si termine nici macar primul mandat.

“Lumea moderna nu mai accepta politicieni care nu stau de vorba cu Poporul indiferent de sefiile cu care s-au pricopsit vremelnic: Regi, Dictatori, presedinti, primari de satuce. Klaus Iohannis refuza cu incapatinare inexplicabila pina si minimele momente de comunicare cu Poporul. Vorbele sale de pe Facebook, scrise de nulitati  – nu cred ca e atit de mediocru, cum lasa sa se priceapa insailarile de reteaua de socializare– exceleaza prin  inutilitatea de talas a ideilor si expresiei”, scrie jurnalistul.

Cristoiu subliniaza ca Iohannis nu ar fi avut curajul sa participe la o emisiune de genul celeia de vineri seara de la Realitatea TV.

“Vineri seara, Traian Basescu s-a suit in masina si s-a dus peste cei cinci jurnalisti din studiourile Realitatii TV pentru a raspunde unor intrebari care nu erau intrebari, ci rechizitorii. Si, culmea! a facut fata, chiar daca Rares Bogdan, intr-o proasta inspiratie, s-a grabit sa vina in ajutorul colegilor deja in agonie dupa mitralierea de catre Traian Basescu. Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, ar fi avut curajul sa infrunte haita de la Realitatea TV? Fireste ca nu”, mai scrie Cristoiu.

Jurnalistul mai trece in revista faptul ca, asa cum nici un presedinte postdecembrist nu a fost taxat de greselile facute la inceputul mandatului, nici Iohannis nu va fi taxat, dar aceste greseli de acum vor duce la o pierdere inutila de capital politic.

“Toti presedintii postdecembristi au facut greseli capitale la inceput. Unele explicabile prin stingaciile inerente debutului, altele, prin credinta ca votul urias le-a dat cecul in alb al greselilor. Nici un presedinte, cu exceptia, poate a lui Ion Iliescu, nu a fost sanctionat de presa pentru greselile din debutul mandatului.

Da, Klaus Iohannis poate face orice acum, inclusiv sa dea cu tifla Poporului Roman, considerat prea iobag pentru a beneficia de explicatiile Boierului. Numai ca greselile de acum  duc la o pierdere inutila de capital politic. Vor veni vremuri cind Klaus Iohannis va avea nevoie ca de aer de capitalul politic risipit acum prosteste si pentru ca nimeni din presa nu-i trage de mineca atragindu-i atentia ca trebuie sa fie mai  gospodar cu aceasta avere inestimabila”, concluzioneaza jurnalistul.
Adauga un comentariu