National

Ion Cristoiu: Pacatul de neiertat al Elenei Udrea

Publicat: 28 feb. 2015
1

Pentru denuntul depus la DNA in 30 ianuarie 2015, Elena Udrea s-a ales cu patru dosare penale si patru cereri de arestare preventiva.

Elena Udrea a fost transportata miercuri, in catuse, catre Arestul Central al Politiei Capitalei, fiind retinuta in dosarul  “Gala Bute.”

Ion Cristoiu explica, intr-un articol publicat pe blogul personal, de ce denuntul deputatei a starnit atata furie: “Pentru ca el atragea atentia nu atit asupra Conspiratiei care a dus la victoria incredibila a lui Klaus Iohannis (cita vreme Klaus Iohannis e presedinte, pot fi facute tone de dezvaluiri despre Conspiratie, nici dracu nu-l va clinti pe Prea Alesul din jilt!), cit asupra Planului in desfasurare de rasturnare a Guvernului PSD cu ajutorul dosarelor de la DNA.”

Udrea a declarat ca Maior a fost fortat sa demisioneze de la sefia SRI fiindca nu il sustinea pe Iohannis.

„Pentru ca era singurul care il mai sustinea pe Victor Ponta. Chiar si eu spun ca Victor Ponta trebuie sa plece de la Guvern, dar prin proceduri democratice, nu prin interventia oculta asupra parlamentarilor si a liderilor de partide pentru schimbarea majoritatii, ori prin folosirea DNA-ului. Astazi se lucreaza la formarea unei noi majoritati prin presiunea asupra celor care pot fi acuzati in diferite cauze penale. La fel, cei care au deja acuzatii formulate, dar sunt necesari planului (…) sunt protejati si de justitie si de atacurile presei. Pe cati din greii PNL ii vedeti in aceste zile la DNA? Dar, ce nu stiu ei este ca vor fi chemati dupa ce nu vor mai fi utili.

Exercitarea puterii de catre forte oculte, prin mijloace netransparente, folosind mijloace de orice fel, este un mare deficit pentru democratie. Politicienii, oricat ar fi de rai, se supun controlului poporului prin alegeri.”, a spus fosta sefa a PMP.

Inlaturarea lui Maior poate fi privita ca un inceput pentru debarcarea lui Ponta din fruntea Guvernului. 

“Planul liberalilor pentru formarea unui nou guvern incepe, asa cum lasa sa se inteleaga Elena Udrea, prin:

Santajarea lui Gabriel Oprea cu dosare penale.
Subrezirea lui Victor Ponta prin ceea ce eu numesc tircolire, iar specialistii ii zic a pune presiune pe… . Cumnatul e arestat. A urmat chemarea sorei la DNA. Nu din punct de vedere juridic era necesara, ci din punct de vedere mediatic. Vine rindul lui Sebastian Ghita. Repet, din punct de vedere juridic sint actiuni egale cu zero. Ele sint regizate insa din punct de vedere politico-mediatic, pentru a crea imaginea unui Victor Ponta implicat prin familie si prieteni in afaceri dubioase. E ceea ce s-a intimplat in cazul Operatiunii cu fratele lui Traian Basescu.”, considera gazetarul.

“Va fi simplu de verificat in perioada urmatoare. Daca UNPR ramine in Coalitie, m-am inselat. Daca insa UNPR se rupe de PSD inseamna ca nu m-am inselat. Din acest punct de vedere, graba cu care Gabriel Oprea si-a anuntat sprijinul pentru Eduard Hellvig, fara a se consulta cu Victor Ponta, da seama de indeplinirea primului punct al Planului:

Crearea premiselor pentru ca trecerea de partea lui Klaus Iohannis si in privinta Guvernului sa nu fie abrupta. Aprobarea lui Eduard Hellvig de catre UNPR e preludiul la uriasul coit politic care va urma.”, concluzioneaza Ion Cristoiu.
Adauga un comentariu