National

Ion Cristoiu: De ce a trebuit sa fie arestat Bogdan Olteanu! Pentru ca Alina Gorghiu sa-i faca sotului, Lucian Isar, un cadou: postul de guvernator al BNR

Publicat: 02 aug. 2016
1

Ion Cristoiu a scris pe blogul sau despre cine urmeaza sa preia locul liber ramas la BNR, dupa arestarea lui Bogdan Olteanu.

”Nici nu s-a racit bine scaunul de viceguvernator al BNR lasat liber prin arestarea lui Bogdan Olteanu ca sobolanimea nostra politica a si prins a-si ridica nasucurile in sus simtind in nari ametitorul miros de brinza.
Dupa cum era de asteptat, primul sobolan care nu numai c-a tresarit la mirosul de brinza, ba chiar a si chitcait ca e al Lor, al sobolanilor din borta condusa de el, a fost Vasile Blaga, copresedinte al PNL.
Stiind el mai multe lucruri decit noi, muritorii (e pentru Lulutza un fel de Tata Mosu!), Vasile Blaga l-a declarat pe Bogdan Olteanu mort politic si, prin urmare, a fost primul si singurul politician roman care s-a aratat preocupat nu de soarta nefericitului Bogdan Olteanu, ci de proclamarea dreptului PNL la desemnarea noului viceguvernator.

N-are importanta ca dupa nenorocita experienta care fost desemnarea politica a unui viceguvernator in persoana lui Bogdan Olteanu.

Copresedintele PNL, zis si Partidului Meu, cel pe care DNA se zbate sa-l faca partid de guvernamint prin schilodirea celorlalte partide, proclama deja ca postul va fi ocupat nu in virtutea competentei, ci a intrigilor politruce. Luni, 1 august 2016, potrivit stirilor, Vasile Blaga a declarat:

„Am discutat astazi in Comisia de unificare, nu in Biroul Politic National, si daca isi da dl Bogdan Olteanu demisia, functioneaza Consiliul de Administratie al BNR, nu depinde numai de noi – PNL – ca sa convocam Parlamentul. Daca conducerile celor doua camere vor ajunge la o astfel de concluzie, noi vom raspunde pozitiv, dar fara nicio problema poate functiona pina la 1 septembrie si cu un om in minus Consiliul de Administratie al BNR. (…)

Ni se cuvine nominalizarea, exista un algoritm parlamentar care a functionat intotdeauna, s-a respectat intotdeauna. Nu vad de ce nu s-ar respecta si acum. Dar nu discutam de nume acum, cind va fi cazul”.

Ce-mi place mie la sobolanimea politica e izmeneala de a se da pisica si nu sobolan.
„Dar nu discutam de nume acum, cind va fi cazul”.
E vorba, desigur, de numele propus de PNL pentru postul de viceguvernator.
Vasile Blaga declara ca nu ni-l spune acum.
De parca ar fi nevoie sa ni-l spuna el.
Pai ce, noi nu ne dam seama si singuri care va fi alesul PNL?!
Cine altcineva ar putea fi alesul PNL decit Lucian Isar, alesul inimii celei care e copresedinte al PNL, Alina Gorghiu.

Lucian Isar a carui osteneala de pina acum a dezvaluit ca nimic pe lume nu-si doreste mai mult decit postul de viceguvernator.
Atit de tare incit, cind se intoarce Alina Gorghiu acasa, vede intrind pe usa, in locul ei, insasi Banca Nationala a Romaniei.
Daca nu e Lucian Iar, de ce sa se fi grabit sobolanul Vasile Blaga sa anunte, in numele sobolanimii strinse in borta numita PNL, ca postul e al PNL?

Vasile Blaga s-a grabit sa declare asta ca un pas catre desemnarea lui Lucian Isar.
Daca Bogdan Olteanu n-ar fi fost arestat, n-ar fi fost loc liber pentru Lucian Isar.
Repet, daca n-ar fi fost arestat in 24 de ore, ci numai convocat la DNA.
Ati priceput acum de ce a fost nevoie de arestarea ditamai viceguvernatorului, desi putea fi doar convocat la DNA?
Pentru ca Bogdan Olteanu sa fie constrins sa demisioneze si astfel sa creeze un post vacant.

Despre Operatiunea Bogdan Olteanu, plecind de la anchetarea unui fapt petrecut in 2008 (cu opt ani in urma!), unii au lansat ipoteza unei operatiuni de Politie Politica impotriva lui Calin Popescu Tariceanu.
A fost si asta.
Dar, in principal, Operatiunea de Politie Politica a vizat crearea unui post pentru sotul Alinei Gorghiu.
Si astfel Cazul Bogdan Olteanu intra sub zodia unei telenovele scrise de I.L. Caragiale.

Bogdan Olteanu i-a fost amant Alinei Gorghiu.
DNA l-a arestat pe fostul amant de dragul actualului sot.
S-a spus, la vremea respectiva, ca Bogdan Olteanu a refuzat sa-si lase nevasta pentru a se insura cu Alina Gorghiu.
Ce nerod!
Daca se insura cu ea, azi nu era fost viceguvernator.
Azi era viitor Guvernator!”, a cochis Ion Cristoiu.
Adauga un comentariu