National

Ion Cristoiu: Daca teroristii ar face la noi un atentat, ar risipi bombele degeaba

Publicat: 22 mart. 2016
1

Atentatele de la Bruxelles arata esecul serviciilor secrete belgiene, a sustinut jurnalistul Ion Cristoiu, intr-o interventie telefonica la o emisiune TV.

”Daca ne-am fi uitat cu atentie la ce s-a intamplat la Bruxelles in ultimele saptamani… Eu eram aproape sigur pentru ca autoritatile au luat-o razna scotand tancuri si taburi pe strada. Gruparile teroriste sunt ca niste organizatii de spionaj din timpul Razboiului Rece. Impotriva lor lupta serviciile secrete. Ce faci cu tabul?

Atentatele de genul celui de la aeroport presupun un complot. E clar ca au avut oameni in interiorul aeroportului care au sesizat greselile de securitate. Probabil au avut si trimisi care au verificat pe unde exista brese”, a sustinut Cristoiu.

Jurnalistul a mai spus ca atentatele de la Bruxelles reprezinta ”un esec de proportii al serviciilor secrete belgiene”, asa cum si atacurile din Paris au fost un esec pentru cele franceze.

In opinia sa, in Romania ar trebui sa existe o dezbatere la rece si, de vreme ce serviciile, mai ales SRI-ul, se plang de faptul ca nu dispun de mijloace pentru a se descurca in lupta contra terorismului, ar trebui studiata fiecare lege si reglementare in domeniul securitatii.

”Nimeni nu va mai avea curaj sa puna in discutie Ordonanta de Urgenta. Motiunea contra lui Pruna va iesi din discutie. Raluca Pruna a avut o exprimare nefericita, dar care se confirma: in comparatie cu dreptul la viata, celelalte drepturi sunt un lux”, a mai precizat Cristoiu.

Intrebat daca romanii pot sta linistiti dat fiind ce s-a intamplat la Bruxelles, jurnalistul a spus ca putem fi linistiti in sensul in care SRI a anuntat ca nu a gasit ceva ce ar putea starni suspiciuni.

”Sigur ca putem sta linistiti in sensul ca ei, SRI, nu au descoperit un complot. Probabil ca si serviciile secrete belgiene ar fi spus ieri . Daca nu s-a gasit, nu inseamna ca nu este.

Gruparile teroriste au nevoie si de mediatizare ca sa sperie populatia. Daca ar face la noi un atentat, ar risipi bombele degeaba pentru ca nu ar avea ecoul pe care l-a avut in Paris sau Bruxelles. Avem norocul ca suntem in provincia Europei”, a sustinut Ion Cristoiu.
Comentarii
  • CU ATITA AUSTERITATE….POLITIA NU ARE CARBURANT DESTUL,SUNT REDUSI PENTRU ECONOMII, AUSTERITATEA IN EUROPA A FOST SI ESTE INCA DURA TOV.CRISTOIU. DAR CA SI LA NOI EUROPARLAMENTARII TARILOR EUROPENE NU AU FACUT ECONOMII LA SALARIILE,INDEMNIZATIILE LOR. SA-SI REDUCA SALARIILE SI SA DEA PENTRU SIGURANTA NATIONALA SI A EUROPEI, AU MII DE EURO ,ALTII MOR DE FOAME ….

Adauga un comentariu