Scena artistica din Romania

Ion Caramitru si Horatiu Malaele au devenit milionari dintr-o singura piesa de teatru! 

Publicat: 07 oct. 2019
3

Ion Caramitru si Horatiu Malaele au devenit milionari datorita succesului enorm al piesei „Dineu cu prosti”. Manager la Teatrul National Bucuresti, Caramitru a fost acuzat recent, de actorul Mihai Calin, de faptul ca conduce defectuos institutia. “Spectacolele facute de mine au adus Teatrului National, incepand cu anul 2008, 18 milioane si jumatate de lei, cam 4 milioane de euro. Cinci spectacole regizate de mine se joaca in repertoriu si au succes si nu unul mic. „Angajare de Clown“ a fost realizat in 2017, are 36 de reprezentatii. „Doua pe fata, doua pe dos“, facut in 2018, are 24 de reprezentatii. Iar „Anonimul venetian“, facut in 2014, are 118 reprezentatii si o jumatate de milion incasari in sala cea mai mica a teatrului, cu 160 de locuri”, a replicat Caramitru in Adevarul.

Ion Caramitru si Horatiu Malaele au devenit milionari: "A adus Teatrului National cele mai mari incasari" 

“In piesa „Dineu cu prosti“, realizata in 2010, eu nu am jucat initial, am pus-o in scena. Cuplul de baza era asigurat de Horatiu Malaele, ca si acum, si de Serban Ionescu. Serban Ionescu s-a imbolnavit grav la un moment dat si mai erau cateva spectacole vandute deja care ar fi trebuit suspendate, dar fiindca eu eram regizorul piesei si fiind si actor am putut intra in doua-trei zile in mod eroic sa-l inlocuiesc temporar. Am facut-o pentru a asigura existenta repertoriului si a nu trimite acasa 900 de oameni pe seara care isi cumparasera bilete. Dupa ce Serban Ionescu a murit am ramas in spectacol. Acesta a atins pana in iunie 2019 aproape 300 de reprezentatii si a adus Teatrului National cele mai mari incasari, 12 milioane de lei”, a mai spus Caramitru. Asta inseamna ca piesa a produs aproximativ 2,5 milioane de euro, iar mare parte din castig le revine celor doi protagonisti, Malaele si Caramitru.

Ion Caramitru si Horatiu Malaele au devenit milionari: "Bagati in buzunar 10% din incasarile nete" 

Actorul Mihai Calin, actor la TNB, a trimis saptamina trecuta o scrisoare deschisa. “De aproximativ 3 ani, incercam sa dialogam cu dvs. Azi am inteles, mai mult ca oricand, valabilitatea motto-ului dvs.: "Eu n-am nevoie sa ma iubeasca nimeni, eu vreau profesionalism". Si uite asa, dupa 14 ani de directorat, o buna parte din activitatea TNB a luat forma acestui motto. Numai ca dvs nu vreti, de fapt, profesionalism ci supusenie. Ati confiscat in mare parte TNB. Noi nu am sesizat ministerului ilegalitati ci faptul ca legea managementului, pe care dvs ati reusit s-o modificati de ani buni, este sursa permanentizarii in functie a unor oameni care se transforma din directori in patroni. Nu aveti varsta de pensionare, nu exista concurs deschis (nimeni nu are dreptul sa concureze la final de mandat cu dvs.) si bagati in buzunar 10% din incasarile nete pe fiecare reprezentatie a unui spectacol regizat de dvs. Daca nu la toate, macar la cele mai profitabile”, a scris Mihai Calin.
Adauga un comentariu