National

Iohannis: Sunt foarte bucuros ca Senatul a votat proiectul legii votului prin corespondenta

Publicat: 19 oct. 2015
1

Presedintele Klaus Iohannis a salutat luni seara adoptarea proiectului legii votului prin corespondenta in Senat, precizand ca spera ca saptamana viitoare legea sa intre in vigoare.

„Sunt foarte bucuros ca astazi (luni – n.r.) Senatul a votat proiectul legii si sper in continuare ca partidele sa-si mentina acest entuziasm privind legea votului prin corespondenta si poate saptamana viitoare sa fim deja in posesia unei astfel de legi. (…) Absenta unei legi a votului prin corespondenta ar fi in continuare o piedica in a garanta tuturor cetatenilor romani, oriunde s-ar afla ei, dreptul la vot”, a declarat seful statului, prezent la Biblioteca Centrala Universitara, la ceremonia de celebrare a 800 de ani de la semnarea documentului Magna Carta.

Citeste si Romanii din Diaspora, pe listele PNL pentru alegerile locale

Presedintele a mai precizat ca in ultimii ani, tara noastra nu a fost lipsita de tentatiile populismului si electoralismului.

Populismul, electoralismul, goana dupa imagine si inlocuirea actiunii de substanta cu propaganda sunt cele mai nocive, iar Romania ultimilor ani nu a fost deloc lipsita de aceste tentatii.

Politica facuta de dragul castigului electoral imediat si cu gandul doar la beneficiile de imagine, masurile nefundamentate, date in prag de alegeri in speranta catorva voturi in plus, promisiunile fara acoperire in scopul manipularii, propaganda goala de continut fac democratia fragila. Toate acestea o indeparteaza de menirea sa — reprezentarea cetatenilor si guvernarea in serviciul lor”, a declarat Iohannis.

Citeste si Iohannis, bun de pus pe AFISUL ELECTORAL pentru LOCALELE din 2016

Un mesaj similar a fost transmis luni seara de presedintele Iohannis si pe pagina sa de Facebook.

Senatul a adoptat, luni, legea privind votul prin corespondenta. Propunerea legislativa urmeaza sa intre in dezbaterea Camerei Deputatilor, camera decizionala in acest caz.
Adauga un comentariu