National

Iohannis: Incidentul cu ursul din Sibiu m-a intristat

Publicat: 13 oct. 2016
1
Presedintele Klaus Iohannis a afirmat astazi ca incidentul cu ursul impuscat in Sibiu l-a intristat, subliniind ca este nevoie de proceduri clare pentru cei care intervin in astfel de cazuri.
„Acel incident m-a intristat. Am urmarit stupefiat acele imagini cu un urs care se plimba prin oras si pur si simplu este impuscat. Cum este posibil sa existe ISU, Politia Locala, sa se adune 50 de oameni la urs sa strige toti acolo si in final, in loc sa vina cineva de la DSV sau de la ISU cu pusca cu tranchilizant, cineva zice impuscati-l. (…) Nu am fost acolo, dar din film mi s-a parut ca acel animal a fost speriat si a fugit. (…) Nu era mai simplu (…) sa avem doi-trei oameni pregatiti pentru asa ceva, care ar fi intervenit fara panica? Emotia face parte din ecuatie si la dezastre si in cazul unor actiuni teroriste apare teroarea si pentru a preveni emotii inutile este nevoie de proceduri clare pentru oamenii care trebuie sa se intervina”, a spus Iohannis la dezbaterea „Managementul reducerii riscurilor la dezastre”, organizata la Universitatea Tehnica de Constructii. El a subliniat ca la nivelul Guvernului ar trebui sa se stabileasca cine intervine in astfel de cazuri.
„Cum avem oameni instruiti sa stinga un foc, pe cei instruiti care descarcereaza, sa avem si oameni instruiti sa prinda un animal”, a adaugat seful statului.
Iohannis a mai afirmat ca emotia care se creeaza in cazul unui animal este comparabila cu emotia care se creeaza in cazul unui dezastru natural.
„De astfel de emotii negative nu avem nevoie”, a precizat elAdauga un comentariu