National

Iohannis: Doamne fereste sa conduca Ponta statul. Este un pericol pentru orientarea pro-occidentala

Publicat: 06 nov. 2014
1

Klaus Iohannis l-a acuzat, joi, pe Victor Ponta ca este un pericol pentru orientarea pro-occidentala si pentru economia romaneasca, fiind „incapabil sa prezinte proiectul de buget pe 2015”, si ca, in loc sa ii investeasca, a ramas cu banii in buzunar „ca fraierul”.

Klaus Iohannis a declarat, joi, la Cluj-Napoca, intr-o conferinta de presa, ca Victor Ponta este „un pericol” pentru orientarea pro-occidentala si euro-atlantica a Romaniei, pentru ca, prin felul in care conduce Guvernul, „ne indeparteaza de idealurile care ne leaga de partenerii nostri din Europa si SUA„, liderul ACL avertizand ca exista riscul contractarii economiei in 2015 si al renuntarii la cota unica.

Citeste si MESAJUL lui KLAUS IOHANNIS pentru maghiari

„Imi permit sa afirm ca Victor Ponta este un pericol pentru Romania, pentru democratia din Romania, prin modul in care stie sa conduca propriul partid si felul cum reactioneaza la problemele societatii si cum vrea sa deturneze natura problemelor. Este un pericol pentru economia romaneasca, promite pomeni in stanga si dreapta, dar este incapabil sa prezinte proiectul de buget pe 2015, aceste lucruri duc la impovararea populatiei, economia se va contracta, iar in 2015 vom plati nota de plata pentru campania electorala desantata a lui Ponta. Este un pericol pentru orientarea pro-occidentala si euro-atlantica a Romaniei, prin felul in care conduce Guvernul si, Doamne fereste, ar conduce si statul, ne indeparteaza de idealurile care ne leaga de partenerii nostri din Europa si SUA”, a spus Iohannis.

Potrivit acestuia, daca Victor Ponta va fi ales presedinte, in 2015 vor fi „cresteri de impozite si taxe”. „CE a avertizat public Romania despre acest lucru, exista pericolul sa avem o abordare care nu ne satisface in privinta cotei unice, exista pericolul renuntarii la cota unica si revenirea la impozitarea progresiva, lucru care ar fi o eroare mare”, a spus Iohannis.

Citeste si Klaus Iohannis: „Victor Ponta este un PERICOL pentru Romania”

Liderul ACL a spus ca Victor Ponta sustine ca exista excedent bugetar.

„Trebuie schimbat acest guvern ineficient, un guvern care promite, care a taiat investitiile si a bagat economia in ceata si culmea, si vine acelasi domn Ponta, mare specialist in economie, si ne spune ca este excedent bugetar. E normal ca, daca nu ai fost in stare sa cheltuiesti banii pe investitii, ai ramas cu banii in buzunar, ca fraierul”, a pus Iohannis.

„Daca ar fi ales Victor Ponta presedinte, justitia ar fi aservita coruptilor, sa ne trezim cu toti coruptii amnistiati si gratiati”, a afirmat Iohannis.

Candidatul ACL a caracterizat drept „un mariaj contra naturii cel intre PSD si PRM, prin intermediar”, considerand ca este „un semnal extrem de prost pentru noi, din Ardeal”.

„Nici nu s-a incheiat intelegerea si iese Vadim Tudor sa spuna ca de ce i-au arestat pe Adrian Nastase si Hrebenciuc si ca trebuie sa dam drumul la toti coruptii si la toti condamnatii. E foarte periculos, acest fapt m-a dus la concluzia ca Ponta este un real pericol pentru democratia din Romania”, a subliniat Iohannis.

Citeste si Monica Macovei i-a trimis o scrisoare cu 10 CERINTE lui Klaus Iohannis

In timpul conferintei de presa, el a spus despre contracandidatul sau, Victor Ponta, ca este „infatuat” sau ca foloseste „minciuni periculoase despre ruperea Ardealului”. De asemenea, Iohannis l-a facut minninos pe Ponta amintind despre afirmatia acestuia potrivit careia el ar taia pensiile.

„Domnul Ponta este un mincinos. Nu numai ca a trimis aceste flyere, a repetat aceasta minciuna. S-a dus la televizor sa spuna: Iohannis va taia pensiile”, a mai afirmat liderul ACL.
Comentarii
  • Tov Iohanis cred ca tu esti un pericol pentru Romania, nu cumva doresti sa faci Tinutul Secuiesc? Nu cumva doresti sa completezi colectia de Case? noi stim ca ai o privire inteligenta si nu te poti exprima dar nu este suficent pentru un presedinte. Nu cred ca intra in atributiile presedinteluir bugetul Romaniei, mataluta nu stii unde candidezi, ai ramasa setat pe postul de prim ministru, stimati liberali si pdl-isti dati un reset lui Iohanis ca a ramsa blocat.

Adauga un comentariu