National

Iohannis, despre Borbely si Valcov. Nimic despre Vosganian

Publicat: 15 mart. 2015
1

Klaus Iohannis a comentat pe Facebook faptul ca deputatii au respins miercuri ridicarea imunitatii deputatului UDMR Laszlo Borbely si incuviintarea inceperii urmaririi penale pentru trafic de influenta, dar si intarzierea demisiei lui Darius Valcov, la scurt timp dupa ce seful statului i-a cerut premierului Victor Ponta revocarea lui Darius Valcov din functia de ministru al Finantelor.

„Traficul de influenta, deturnarea banilor publici, evaziunea fiscala si alte forme de coruptie de care se pot face vinovati demnitarii nu compromit numai persoanele in cauza, ci si clasa politica in general si credibilitatea institutiilor statului in ochii cetatenilor. Am asistat recent la sfidarea justitiei in Parlament in cazul Borbely. Acum, un membru al Guvernului intarzie sa-si prezinte demisia de onoare, acuzat fiind de trafic de influenta. Mesajul meu este unul singur: nimeni nu este mai presus de lege, iar oamenii politici au o dubla responsabilitate, sa-si respecte alegatorii si sa intareasca, prin cinste si corectitudine, institutiile statului”, a scris presedintele Klaus Iohannis, pe contul de Facebook.

Citeste si Lacrimi, mir si rugaciuni. Vosganian a SCAPAT de DIICOT

Klaus Iohannis i-a cerut duminica premierului Victor Ponta sa-l demita din functia ministru al Finantelor pe Darius Valcov, dupa ce procurorii DNA au anuntat vineri ca acesta este urmarit penal pentru trafic de influenta in perioada in care era primar PDL in Slatina.

„Avand in vedere ca procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au dispus efectuarea urmaririi penale fata de ministrul Finantelor, domnul Darius Valcov, m-as fi asteptat ca domnul Valcov sa demisioneze din functie, intelegand ca afecteaza activitatea si credibilitatea guvernului, ceea ce nu s-a intamplat.

In aceasta situatie, solicit premierului Victor Ponta sa demareze procedura de revocare din functia de ministru al Finantelor a domnului Darius Valcov”, se arata intr-un comunicat de presa al lui Klaus Iohannis, postat pe site-ul Administratiei Prezidentiale.

Citeste si Aceasta este lista oportunistilor politici. Ieseni, le mai dati o data votul vostru? FOTO

DNA a anuntat vineri seara ca a fost dispusa efectuarea urmaririi penale fata de ministrul Finantelor Publice, Darius Valcov, pentru trafic de influenta in calitate de primar al municipiului Slatina.

Fostul ministru al Mediului, Laszlo Borbely, a fost salvat de colegii deputati. Plenul Camerei Deputatilor a respins, in data de 11 martie, cererea DNA de incuviintare a urmaririi penale in cazul deputatului UDMR, in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta. Este a doua oara cand Borbely scapa de urmarire penala.

Este interesant ca presedintele Iohannis nu face referire si la celalalt caz in care un fost ministru a scapat de urmarire penala pe 12 februarie. Este vorba de fostul ministru PNL al Economiei Varujan Vosganian care a scapat de urmarire penala fiind acuzat pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, abuz in serviciu si complicitate la delapidare, in dosarul Romgaz.
Adauga un comentariu