National

Ioan Rus, anunt despre Master Planul de Transport

Publicat: 13 mai 2015
1

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a afirmat miercuri ca majoritatea proiectelor cuprinse in Master Planul de Transport demareaza in acest an cu studii de fezabilitate, programul de implementare fiind pana in anul 2020.

„Majoritatea proiectelor vor incepe in acest an, prin studii de fezabilitate, in diverse faze, in care se gasesc fiecare. Unele sunt in curs de implementare continua, altele sunt proiecte noi, altele vor intra mai tarziu si programul de implementare care il avem azi este pana in 2020″, a spus Ioan Rus, la Parlament.

El a precizat ca banii din supra-acciza de la carburanti se afla in bugetul CNADNR.

„Supra-acciza de la carburanti nu este niciun fel de pacaleala. Banii respectivi se afla in bugetul CNADNR, din nefericire nu sunt atat de multi pe cat noi am sperat”, a explicat Rus, intrebat daca a fost o pacaleala ca supra-acciza la carburant s-a introdus pentru constructia de autostrazi.

Ministrul Transporturilor a fost audiat miercuri de Comisia pentru transporturi din Camera Deputatilor, deputatii dorind sa afle care este stadiul Master Planului de transport, despre prioritizarea proiectelor si fondurile existente pentru a le realiza.

Ioan Rus a declarat ca, la finele lunii mai — inceputul lunii iunie, spera ca Master Planul de Transport sa fie aprobat.

„Am respectat criteriile pe care ei (Comisia Europeana — n.r.) le-au solicitat astfel incat acest document sa fie aprobat. In consecinta, Master Planul general de Transport al Romaniei in acest moment nu are, nu a avut niciun fel de ingerinta, in structurarea lui, politica sau de alta natura. Respecta tot ceea ce Comisia Europeana a impus si, in consecinta, sper ca in 21 — 26 mai, in intervalul acesta, expertii nostri vor avea discutii finale cu Comisia Europeana (…) astfel incat la finele lunii mai, inceputul lunii iunie, sa avem acest document aprobat. Pe ceea ce am structurat in acest moment ca si activitati in 2015 — 2016, pana in 2020, sa reusim sa incepem sa si lucram”, le-a spus Rus deputatilor.
Adauga un comentariu