National

Ioan Dinita poate fi arestat: Parlamentarii si-au dat ok-ul pentru cererea DNA

Publicat: 18 nov. 2014
1

Deputatul PC Ioan Dinita a ramas fara imunitate dupa ce Camera Deputatilor a avizat favorabil, marti, solicitarea DNA. Procurorii anticoruptie au propus retinerea si apoi arestarea preventiva in cazului demnitarului.

274 de parlamentari au votat in favoarea arestarii preventive si 55 impotriva.

Ioan Dinita (PC) este cercetat pentru dare de mita si complicitate la abuz in serviciu, in dosarul presedintelui Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu. Procurorii anticoruptie spun ca firma deputatului PC Ion Dinita ar fi obtinut contracte preferentiale de la CJ Brasov, de peste 7,6 milioane de euro.

Citeste si Deputatul PC Ion Dinita, vizat de ancheta DNA: Are 9 apartamente, 3 case, intre care una la

Tot marti, plenul Camerei Deputatilor voteaza si solicitarile DNA de incuviintare a arestarii preventive in cazul deputatilor Mircea Rosca (PNL) si Ioan Adam (PSD).

Numarul mare de parlamentari „predati” DNA reprezinta o premiera pentru Parlamentul Romaniei, deputatii fiind motivati de rezultatul alegerilor prezidentiale de duminica, atunci cand Victor Ponta, liderul PSD a pierdut categoric in fata candidatului ACL, Klaus Iohannis.

Citeste si Legea amnistiei si gratierii RESPINSA de Comisia Juridica

Valeriu Zgonea i-a rugat pe colegii sai sa voteze la vedere, spunand ca poporul a transmis un mesaj clar prin votul dat in 16 noiembrie si ca Parlamentul trebuie sa arate ca nu se face scut in fata justitiei.

Cu toate acestea, regulamentul Camerei prevede ca in astfel de cazuri votul este secret, cu bile, iar acest lucru a fost confirmat chiar de Valeriu Zgonea in luna februarie, cand deputatii au fost chemati sa voteze incuviintarea arestarii preventive a deputatului PSD Vlad Cosma. Atunci, presedintele Camerei a respins propunerea lui Tudor Ciuhodaru (PP-DD) ca votul sa fie deschis, sustinand ca regulamentul prevede clar ca el trebuie sa fie secret, cu bile. Vlad Cosma a scapat de arestarea preventiva, colegii sai deputati votand impotriva solicitarii DNA.

Citeste si Senatorul Akos Mora a DEMISIONAT

Pana la urma, in cazul votului pentru Dinita, procedura a fost cea a votului secret cu bile, dar foarte multi parlamentari, in special din PNL, au votat cu bilele la vedere.
Adauga un comentariu