Magazin

Inventia la care nu s-ar fi gandit NIMENI. Din ce si-a confectionat un barbat o PROTEZA pentru DEGET

Publicat: 16 aug. 2013
1

Un american a dat dovada de foarte multa ingeniozitate, atunci cand a decis sa-si confectioneze o proteza pentru deget din bucati dintr-o bicicleta veche, scrie evz.ro.

Colin MacDuff, din Olympia, Washington, si-a pierdut o parte din degetul mijlociu de la mana dreapta, in urma unui accident de vanatoare, petrecut in urma cu trei ani.

Dupa acel accident, activitatile sale zilnice, precum tastatul sau incheierea nasturilor de la camasa au devenit greu de realizat, mai ales ca doctorii nu i-au putut oferi o proteza pentru degentul sau amputat. Astfel, americanul, care este veteran de razboi si ciclist amator, a apelat la o solutie creativa: si-a confectionat o proteza pentru deget din bucati dintr-o bicicleta veche.

MacDuff nu a tinut creatia numai pentru el si a decis sa faca o afacere din ea. In prezent, acesta confectioneaza „degete mecanice”, pe care le vinde contra sumei de 5500-9500 dolari, iar inventiile sale au fost deja brevetate.

Veteranul a declarat ca ii trebuie 10-12 saptamani pentru a crea o proteza, proces care se desfasoara in atelierul sau de acasa. Foloseste o imprimanta 3D, pentru a confectiona proteze din plastic folosit in industria medicala, iar noile „degete” sunt proiectate pentru a fi purtate 24 de ore.

MacDuff a marturisit ca intentia sa nu este de a le da oamenilor membrele amputate inapoi, ci de a le oferi un instrument pentru a-si putea duce la capat activitatile de zi cu zi.
Adauga un comentariu