Local

Invazie de turisti! Nu mai sunt locuri in hoteluri de Sarbatorile Iasului

Publicat: 04 sept. 2013
1

@ In perioada 12-15 octombrie toate unitatile de cazare vor fi pline @  Sarbatorile Iasului si pelerinajul vor aduce un profit substantial proprietarilor de hoteluri @ „In lunile septembrie si octombrie noi nu dispunem de camere libere, deoarece atunci e perioada congreselor, dar si a sarbatorilor iesene”, a precizat Nina Otilia Mucileanu, director executiv al hotelului Select.

Se anunta o invazie de turisti la Iasi! Pensiunile si hotelurile din Iasi au fost luate cu asalt inca de pe acum de pelerinii care vor sosi pe 14 octombrie la Iasi. Credinciosii care vor veni la Mitropolia Moldovei si Bucovinei pentru a se ruga la moastele Sf. Cuvioase Parascheva si-au rezervat o camera la un hotel sau la o pensiune. Reporterii BUNA ZIUA IASI au contactat reprezentantii catorva pensiuni si hoteluri din oras, pentru a gasi o camera libera in acea perioada. „Momentan nu mai avem locuri disponibile. Toate camerele au fost ocupate de la inceputul lunii septembrie. Marea majoritate a clientilor nu isi anuleaza rezervarea, deoarece risca sa ramana fara cazare. Unii din ei vin cu cateva zile inainte si stau pana pe 16 octombrie. Cei mai multi dintre ei sunt pelerini veniti din judetele Constanta, Bucuresti si Satu Mare”, a declarat Liliana Vechiu, receptionera la hotelul Continental. Mai mult de atat, sunt hotelieri care sustin ca multi clienti au rezervat camere din luna mai. „Fiind un hotel central, unii clienti au preferat sa-si rezerve camere cu multe luni inainte. Avem contract de colaborare si cu alte hoteluri, iar daca la noi camerele sunt ocupate in totalitate, suntem nevoiti sa-i cazam pe clientii la alte hoteluri. In lunile septembrie si octombrie noi nu dispunem de camere libere, deoarece atunci e perioada congreselor, dar si a sarbatorilor iesene. Clientii nostri fideli sunt cei care vin si in cursul anului, majoritatea fiind din judetele sudice ale tarii”, a precizat Nina Otilia Mucileanu, director executiv al hotelului Select.

Pensiunile sunt pline de pelerini

Nici micii întreprinzatori nu duc lipsa de clienti in luna octombrie. Cei care nu dispun de bani pentru a se caza la un hotel de patru stele, aleg pensiunile sau motelurile. „Toate camerele sunt ocupate inca din luna iunie. Majoritatea clientilor sunt comercianti din judetele Braila, Constanta si Neamt, care stau pe o perioada mai mare. Ei vin cu o saptamana mai devreme si pleaca dupa data de 15 octombrie”, a declarat Romeo Haman, administratorul pensiunii Aristocrat. Aceleasi situatii se intalnesc la majoritatea pensiunilor din Iasi, unde cu greu mai gasesti vreo camera disponibila.
Comentarii
 • Pelerinii credinciosi, piosi, care lasa in urma lor garduri pline de urina, pahare de plastic pe strazi si in curtile oamenilor, gunoaie si mizerie peste tot. halal credinta….

  • Draga Ofelia, Cuvioasa Parascheva nu apartine exclusiv iesenilor, ci apartine tuturor credinciosilor, din oricare loc al tarii doresc ei sa vina. Mitropolia nu este exclusiv a ta, ci este a tuturor oamenilor care vin cu drag si cu piosenie sa se roage inauntru.
   Urina, paharele de plastic si gramezile de gunoaie sunt minusuri, desigur, dar de aceea avem serviciul Salubris, sa pastreze curatenia.

   • Gradul de prostie si incultura se masoara mai nou in stefani sau cretinoid sau idiot. La pupat oase de morti sintem primii in lume si la dat bani la BORatii si spurcatii de homalai camatari numiti popi orodocsi. Mergeti la scoala si mai puneti mina pe o carte.

 • Degeaba vin cu drag si piosenie daca nu ii intereseaza ce lasa in urma lor…nu ai nevoie de educatie de rang inalt ca sa stii ca mizeria nu se arunca in gradina omului..mai ales cand tomberoane erau amplasate cam din 100 in 100 de metri….Salubris nu se ocupa si de curatenia de pe proprietatile private.
  PS: nu stiu de unde ai dedus ca as fi zis ca Mitropolia imi apartine sau ca oamenii de pretutindeni nu au dreptul sa vina la moaste…

Adauga un comentariu