Eveniment-Social

Invatamantul iesean este in fierbere. Iata care sunt favoritii pentru a deveni directori la marile scoli si colegii din Iasi

Publicat: 14 sept. 2016
1

@ Incepand de saptamana aceasta si pana pe 2 octombrie 2016, candidatii la posturile de directori in gradinitele, scolile, liceele si colegiile iesene isi pot depune dosarele de concurs pe platforma informatica dedicata acestui proces a Ministerului Educatiei @ In acest context, o serie de profesori sunt favoriti in a ocupa aceste pozitii de conducere in marile scoli si colegii din Iasi

Pentru prima data dupa anul 2008, posturile celor peste 300 de unitati de invatamant preuniversitar cu personalitate juridica din judetul Iasi vor fi scoase oficial la concurs. Acesta va consta intr-un test-grila cu itemi elaborati de Ministerul Educatiei. Ulterior, la nivelul unei comisi judetene, monitorizata de observatori desemnati de minister, candidatii vor sustine alte doua probe: analiza CV-ului, respectiv un interviu în fata comisiei de concurs. In acest context, o serie de profesori sunt favoriti in a ocupa aceste pozitii de conducere in marile scoli si colegii din Iasi.

Spre exemplu la unitatile de elita: Costache Negruzzi, favorita este prof. Elvira Rotundu, la National – Cristina Valcu, la Emil Racovita – Paula Gavrilescu, la Mihai Eminescu – Gabriela Sandulescu, la Liceul Teoretic de Informatica Grigore Moisil – Carmen Losonczy, Liceul Teoretic Vasile Alecsandri – Manuela Beatrice Cotofan. De precizat ca, pana pe 2 octombrie 2016, candidatii la posturile de directori in gradinitele, scolile, liceele si colegiile iesene isi pot depune dosarele de concurs pe platforma informatica dedicata acestui proces a Ministerului Educatiei. Concursul are doua componente: una nationala si una locala.

Citeste si:  Decizia ii vizeaza pe toti directorii de scoli si licee din judetul Iasi. Iata cum vor fi evaluati

„Prima componenta presupune sustinerea unei probe scrise, care consta în rezolvarea în maximum 120 de minute a unui test-grila cu itemi elaborati de MENCS. Cu acest prilej vor fi evaluate aptitudinile cognitive si competentele manageriale ale candidatilor, ambele cu o pondere de 50 la suta. Ulterior, la nivelul comisiilor judetene si cu monitorizarea observatorilor desemnati de minister, candidatii vor sustine alte doua probe: analiza CV-ului – realizata în plenul comisiei de concurs, în prezenta candidatului, prin acordarea de puncte potrivit criteriilor si punctajelor prevazute de metodologie si pe baza documentelor din dosarul de înscriere care dovedesc cele afirmate în CV, respectiv un interviu în fata comisiei de concurs, în care se apreciaza scrisoarea de intentie, calitatea si sustinerea de catre candidati a ofertei manageriale si a unui plan operational pentru un an, cu o durata de maximum 30 de minute, conform criteriilor si punctajelor din metodologie. Toate probele sunt obligatorii”, se arata in medodologie.

Citeste si:  Aceasta intalnire ar putea decide soarta a sute de directori de scoli si licee din Iasi

Pe de alta parte, pentru fiecare proba de concurs, punctajul maxim este de 50 de puncte, iar punctajul minim de promovare a probei este de 35 de puncte. Sunt declarati „admisi” candidatii care au realizat un punctaj de cel putin 35 de puncte pentru fiecare proba si din cumularea punctajelor celor trei probe de concurs, un punctaj total de cel putin 105 puncte. Este declarat „promovat” la concurs candidatul „admis” care a obtinut cel mai mare punctaj total.

Citeste si:  „Inspectoratele Scolare sunt institutii toxice, comuniste si corupte”. Reactia sefei ISJ, Camelia Gavrila – FOTO

De asemenea, proba scrisa va avea loc în data de 12 octombrie. Interviul si evaluarea CV-ului se vor desfasura în perioada 17 octombrie – 17 noiembrie. Afisarea rezultatelor concursului este programata în data de 18 noiembrie, fiind urmata de o perioada alocata depunerii contestatiilor: 21-23 noiembrie. Solutionarea contestatiior si afisarea rezultatelor finale sunt prevazute pentru intervalul 24 noiembrie – 9 decembrie 2016. Ultima etapa a concursului – validarea în Consiliul de Administratie (CA) al ISJ  a rezultatelor finale si transmiterea acestora la minister – este programata în data de 16 decembrie 2016.

Citeste si:  Schimbari majore in modul de alegere al directorilor de scoli si licee
Adauga un comentariu