Magazin

Inundatiile au facut PRAPAD in Suceava si Botosani. Zeci de case sunt sub ape

Publicat: 19 iun. 2016
1
In judetele Botosani si Suceava, ploile au facut ravagii. Zeci de gospodarii au ramas sub apa, dupa ploile torentiale din ultimele ore, conform Inspectoratelor pentru Situatii de Urgenta. Astfel, in judetul Suceava, pompierii militari au intervenit, incepand de ieri dupa-amiaza, in localitatile afectate de inundatii, in special in Suceava, Siret, Radauti, Gura Humorului, Frasin, Horodnic de Sus, Horodnic de Jos, Valea Moldovei, Musenit, Vicovu de Jos, Fratautii Noi, Scheia, Brodina. 
Potrivit ISU Suceava, 73 de pompieri salvatori, cu 39 de autospeciale, sprijiniti de politisti, jandarmi, lucratori ai serviciilor voluntare si ai comitetelor locale pentru situatii de urgenta, in total 127 de persoane cu 65 mijloace de interventie, au intervenit in diferite situatii, de monitorizare, evacuare apa si salvare/evacuare persoane.  Militarii au monitorizat zona si au verificat fiecare locuinta, pentru a se asigura ca nu mai sunt persoane in pericol. Au fost evacuate animale si pasari de curte din mai multe gospodarii, iar dupa trecerea viiturii, echipajele pompierilor vor interveni in zona pentru evacuarea apei din curtile afectate. 
Salvatorii au mai intervenit pentru evacuarea apei in localitatile Sfantu Ilie (un beci), Suceava (patru chioscuri in Centrul Comercial Bazar), Manastioara (un beci), Siret (trei curti si un beci), Voitinel (doua gospodarii), Plutonita (doua curti), Gura Humorului (o curte), Vascauti (o curte), Mironu (o curte), Radauti (o curte) si Capu Campului (o curte). La Botosani, pompierii au intervenit pentru evacuarea apei dintr-o locuinta de pe raza localitatii Rauseni, dar si dintr-un garaj si dintr-o curte din localitatea Sendriceni. De asemenea, ei au tractat o masina care a ramas blocata in apa pe Bulevardul Victoriei din municipiul Dorohoi. Adauga un comentariu