Actualitate

Intreruperile de curent, o problema uriasa in Zona Metropolitana Iasi

Publicat: 18 oct. 2015
1

@ Intreruperile neanuntate in furnizarea energiei electrice sunt o problema majora pentru locuitorii din localitatile invecinate Iasului

E.ON Moldova este cea mai reclamata companie din Iasi la oficiile pentru protectia consumatorilor, iar asta se intampla mai ales din cauza numeroaselor intreruperi neanuntate in furnizare care, pe langa faptul ca lasa fara electricitate consumatorii, se intampla ca deviatiile de tensiune sa provoace daune aparatelor electrocasnice. Cea mai afectata de aceste situatii este Zona Metropolitana Iasi, care cuprinde localitatile invecinate municipiului, acolo unde s-au construit numeroase locuinte, fara insa ca reteaua electrica sa fie modernizata.

„In zona blocuri este cel mai rau din Dancu cu curentul electric, pe Dacia si Diminetii. Sunt zile cand se intrerupe de cateva ori si dureaza cu orele. Sunt foarte, foarte multe caderi de tensiune si de multe ori se ard aparatele electrocasnice. Eu am un magazin in zona si s-a intamplat sa mi se arda unele lucruri din cauza tensiunii prea mari, se fac socuri atunci cand revine curentul, tensiunea este prea mare si arde transformatoarele de la electrocasnice. Pana acum vreo doi ani nu se intrerupea atat de des, dar de cand s-au construit case in zona, se intrerupe din ce in ce mai des”, spune Vasile H, iesean ce locuieste in Holboca.

Intreruperile neanuntate de energie reprezinta principala reclamatie depusa la oficiile pentru protectia consumatorilor de catre iesenii ce locuiesc in Zona Metropolitana Iasi: Aroneanu, Tomesti, Miroslava, Valea Lupului, Ciurea, Holboca etc. Numai anul trecut, circa 150 de reclamatii au fost depuse de ieseni impotriva E.ON Moldova la CJPC Iasi. E.ON este una dintre cele mai profitabile companii din Romania, tinand cont ca vreme de multi ani a fost singurul furnizor de energie electrica si gaze naturale din judetele Moldovei. Anual, cifra de afaceri a companiei cu capital german este de aproape 700 milioane lei, iar aproximativ 90 milioane lei reprezinta profitul anual.
Adauga un comentariu