Actualitate

Intra in activitate Compania de Transport Public Iasi. Se cumpara autobuze noi

Publicat: 25 mai 2016
1

Contractul de delegare a serviciului de transport public local catre Compania de Transport Public Iasi urmeaza sa fie aprobat de catre autoritatile locale. Proiectul privind cedarea transportului public catre CTP Iasi a fost dat in dezbatere publica si urmeaza ca la urmatoarea sedinta de Consiliu Local, acesta sa fie aprobat.

Conform bugetului Municipiului Iasi pe acest an, pentru achizitia de autobuze noi în 2016, Primaria a alocat suma de 10 milioane de lei. Pe lânga înnoirea parcului de autobuze, municipalitatea intentioneaza modernizarea statiilor de transport în comun, urmând a continua si investitiile în calea de rulare a tramvaielor. Bugetul de venituri pe anul 2016 al regiei este estimat la 97.966.000 de lei, iar pentru anii 2017 si 2018 depasesc suma de 100.000.000 de lei. Asta se intampla in conditiile in care în 2015, regia a avut venituri realizate de 85.525.000 de lei si propune ca in acest an sa treaca activitatea pe Compania de Transport Public Iasi. Totodata, se are in vedere modernizarea mai multor tramvaie ale RATP Iasi, aici fiind estimate investitii de circa 30 milioane lei.

De asemenea, se va realiza inca o achizitie de mijloace de transport noi, dupa ce a fost cumparat un lot de 4 autobuze care urmeaza sa circule pe strazile din Iasi. Zilele trecute a fost demarata procedura de licitatie pentru inca 8 mijloace de transport care vor fi puse la dispozitia calatorilor prin Regia Autonoma de Transport Public Iasi, iar apoi prin Compania de Transport Public Iasi, companie ce urmeaza sa intre in activitate in vara acestui an. Reprezentantii municipalitatii au anuntat inclusiv o serie de masuri care vor fi luate in activitatea de transport public in comun si au majorat bugetul de investitii destinat acestui sector de activitate pentru anii urmatori.
Comentarii
  • i-mi poate spune si mie cineva,,de ce,se poate trece activitatea ratp,,pe ctp,,,de ce se poate trece activele fizice si scriptice de pe ratp,,,pe ctp,,,,,,dar angajatii trebuie sa-si dea demisia ,,si reangajati la ctp? sa-mi explice si mie cineva de ce se poate transfera parcul auto si celelalte cladiri si bunuri si angajatii nu se pot transfera? eu stiu dar voi puteti raspunde oamenilor? ASTEPT UN RASPUNS DIN PARTEA REGIEI SI A PRIMARIEI,,,,DACA AU BUN SIMT,,,,,DESI MA INSEL

Adauga un comentariu