Local

Intersectiile din Iasi, adevarate capcane pentru soferi! Iata care sunt cele mai periculoase zone

Publicat: 27 aug. 2015
1

@ Soferii isi smulg parul din cap si isi pierd rabdarea cand ajung aici @ Zeci de tamponari au loc saptamanal in aceste locuri @ Iata care sunt punctele fierbinti din orasul Iasi @ Recomandari ale autoritatilor pentru a evita situatiile neplacute

Marile intersectii ale municipiului Iasi si bulevardele au fost intotdeauna o problema atat pentru politistii rutieri, cat si pentru soferii aflati la volan. Zeci de accidente au loc saptamanal in aceste locuri, neatentia fiind principala cauza din care se produc. Traficul aglomerat si nepastrarea distantei de siguranta a ajuns sa fie o mare problema in Iasi, unde unii soferi uita de legislatie si conduc dupa propriile reguli, cauzand astfel adevarate tragedii. Autoritatile fac o serie de recomandari, prin care doresc sa diminueze numarul de evenimente neplacute, dar si numarul de victime inregistrat de-a lungul unui an.

Intersectiile, adevarate pericole la orele diminetii

Graba si neatentia sunt principalele cauze de producere a accidentelor in traficul iesean. Orele diminetii aduc cele mai multe tragedii pe soselele orasului, multi dintre soferi nefiind capabili sa isi pastreze calmul. Presati de timp, multi dintre ei dorind sa nu intarzie la serviciu, fac slalom pe strazile orasului.

„Cele mai periculoase zone sunt marile bulevarde, unde pana la ora 08:30 se inregistreaza cele mai multe accidente. Multe accidente se produc pentru ca nu exista conduita preventiva. De exemplu, soferii tineri sau cei fara experienta nu pot anticipa o stare de pericol. In general, toate bulevardele cu mai multe benzi de circulatie reprezinta un pericol”, declara Liviu Zanfirescu, sef al Serviciului Rutier Iasi. Multi dintre cei aflati la volan uita sa se respecte in trafic si provoaca deseori accidente din vina nervozitatii. De obicei, accidentele se produc la orele de varf, fie ca este dimineata sau seara. Intersectiile nesemaforizate sau nedirijate de catre agentii de politie ridica adevarate probleme soferilor neatenti sau incepatori. Majoritatea accidentelor care se produc in aceste locuri sunt minore, de aceea soferii reusesc sa rezolve problema pe cale amiabila. Aici intervine asigurarea auto obligatorie, pe care soferul vinovat o cedeaza celuilalt participant la trafic cu care a intrat in coliziune. In unele situatii, accidentele mici se rezolva fara ajutorul politiei, insa exista si situatii in care soferii implicati in accidente nu ajung la un numitor comun, de aceea este solicitat ajutorul autoritatilor.

„Cel mai bine este sa ne respectam intre noi. In trafic nu are ce cauta agresivitatea. Cat timp ne aflam la volan, trebuie sa renuntam la alte preocupari, cum ar fi telefonul. Conducatorul auto trebuie sa fie primul hotarat in trafic si trebuie sa fie constient cu ce situatie are de-a face”, mai spune seful Serviciului Rutier Iasi. Astfel, cea mai buna metoda de a preveni accidentele este combinatia dintre atentie, respect si mai ales atitudinea preventiva.




Comentarii
Adauga un comentariu