Eveniment-Social

Interes ridicat pentru examenul de atestare a administratorilor de imobile

Publicat: 23 aug. 2016
1

Numerosi ieseni intentioneaza sa devina administratori de asociatii de proprietari. Pana in acest moment, peste 50 de persoane si-au depus dosarele pentru sustinerea examenului de atestare a administratorilor de imobile care va fi organizat zilele urmatoare de municipalitatea ieseana. Toti candidatii au absolvit cursuri de pregatire în domeniu si au depus cererea împreuna cu documentele solicitate în vederea atestarii.

„In data de 5 septembrie vor fi organizate examenele pentru atestarea persoanelor fizice care doresc sa activeze ca administratori in cadrul asociatiilor de proprietari. Pana in momentul de fata s-au inscris 50 de persoane. Examenul se va desfasura in Sala de Sedinte a cladirii din Soseaua Nationala nr. 43 (cladirea Piramida lui Dubet – n.r.). Datorita numarului mare de persoane inscrise, se vor organiza doua sesiuni de examinare, una incepand cu ora 13:30, in cazul a 23 de candidati cuprinsi intre literele A si I, iar a doua sesiune va incepe la ora 16:00, fiind vorba despre 25 candidati intre literele M si V”, a declarat Ionica Ciobanu, seful Serviciului Asociatii de Proprietari din cadrul Primariei Iasi.

Numarul mare de persoane interesate de aceste atestari se explica prin faptul ca, anul trecut nu a fost organizat un astfel de examen. Totodata, este posibil ca, din cauza numarului mare de solicitari, o noua sesiune sa fie organizata si peste cateva luni. Evaluarea cunostintelor solicitantilor consta intr-un test grila cu 24 de intrebari din legislatia in vigoare specifica asociatiilor de prorprietari si a unui test – lucrare practica privind repartizarea cheltuielilor, la care candidatul trebuie sa raspunda la minim 21 de intrebari. Candidatii declarati respinsi la sesiunile anterioare privind examenul de obtinere a atestatului de administrator de imobile pot participa la o noua sesiune de atestare în baza unei cereri si achitarii taxei de examinare.
Adauga un comentariu