National

Intamplare REVOLTATOARE in Capitala! Vecinii i-au distrus singura rampa pe care putea circula cu scaunul rulant! Rautatea acestora este de nedescris – VIDEO

Publicat: 26 oct. 2016
1
Un tanar de 20 de ani, din Bucuresti, a ajuns sa se tarasca pe scari pentru a cobori si pentru a ajunge acasa, dupa ce vecinii i-au distrus rampa pe care o asociatie de caritate a construit-o pentru a-l ajuta sa coboare si sa urce cu scaunul rulant.
Potrivit jurnalistilor de la Stirile Pro TV, Ioan Savulescu este tintuit in scaunul rulant si locuieste, alaturi de alti trei tineri proveniti din institutiile publice de asistenta sociala, intr-un apartament inchiriat de Asociatia Pro ACT Suport, care-i ajuta sa se integreze in societate. Din fonduri proprii, asociatia a construit o rampa la intrarea principala in bloc, ca sa-l ajute pe Ioan sa intre in casa si sa coboare singur. Insa, pana sa se intareasca betonul, cativa locatari „au luat atitudine” si au distrus-o.

Citeste si: La Iasi apare un centru social. Mai multe firme se bat pe acest contract

„Am stat sus, acolo si ma uitam cum o distrugeau. Prima data am simtit teama pentru ca toti tipau la mine”, le-a declarat Ioan Savulescu jurnalistilor de la Stirile Pro TV.
Locatarii spun ca au distrus rampa pentru ca „nu au fost consultati”. „Nu era pusa ca lumea”, a declarat unul dintre locatari. Altul a spus ca rampa trebuia facuta in spate. Problema e ca in spate exista o rampa, dar se foloseste pentru pubelele de gunoi, iar in urma cu cateva zile, in timp ce incerca sa o coboare, tanarul a alunecat din cauza umezelii si a mizeriei si a cazut pe spate.

Citeste si: Tanar cu handicap intra in GREVA foamei! Se simte hartuit

„Avem mari probleme cu asociatiile de proprietari, cu primariile, fiindca marea majoritate a scarilor de bloc nu sunt prevazute cu asemenea accesorii. Sigur ca este o lupta a noastra cu institutiile, dar mai mult cu mentalitatea”, a declarat Adrian Toader, presedintele Agentiei Nationale pentru Plati si Inspectie Sociala, institutie care trebuie sa se asigure ca drepturile persoanelor cu dizabilitati sunt respectate.
Asociatia Pro Act Suport va face plangere impotriva locatarilor la Consiliul pentru Combaterea Discriminarii, politie si primarie.Adauga un comentariu