Actualitate

Intamplare demna de cascadorii rasului! Dorel de la Iasi a lovit intr-o comuna – FOTO

Publicat: 06 nov. 2015

Gura satului nu poate fi oprita niciodata, iar cand vine vorba despre drepturile si libertatile satenilor, nu se mai tine cont de nimic. Celebrul „Dorel”, personajul inchipuit cunoscut ca fiind cel mai ghinionist muncitor, a lovit la Iasi. In comuna Raducaneni, mai precis intr-un sat de langa Bohotin, de unde si celebra „busuioaca”, Dorel a lovit intr-un stil unic. Din centrul satului Mosna pana la biserica sa tot fie vreo 50-60 de metri de mers, de aceea autoritatile locale s-au gandit sa toarne un drum nou nout, nu de alta, dar toti localnicii isi doreau acest lucru. Indata, o firma de constructie a fost contactata, s-a stabilit termenul de executie, fondurile necesare si treaba a fost inceputa. Pana in acest moment, o buna bucata de drum a fost finalizata, dar muncitorii continua cu mult drag si spor, asta pana cand un satean a luat o decizie „inedita”.

Trebuie sa stiti ca drumul este turnat din beton, unul special, care se intareste in cateva ore. Totul a mers ca la carte pana miercuri seara, cand muncitorii si-au strans catrafusele si au plecat acasa. Unul dintre dirigintii de santier a cerut ajutor la Primaria din sat, rugand pe vice-primar sa trimita pe cei de la Politia Comunitara sa asigure paza betonului abia turnat, nu de alta, dar puteau fi unele persoane nestiutoare sau rauvoitoare care sa strice lucrarea. Dupa cum se aude in sat, Politia a fost acolo o vreme, dar cand au considerat ca betonul s-a intarit, au plecat. In acel moment a aparut Dorel, deghizat intr-un localnic ametit de aburii alcoolului, care si-a facut drum direct pe mijlocul betonului abia turnat. Ciudat este ca, un martor din sat spune ca a vazut vaci care au ocolit mijlocul drumului, dar probabil sateanul ametit de alcool nici nu a vrut sa auda de o alta varianta. Pagubele nu sunt atat de mari, dar intamplarea este savuroasa si evidentiaza clar cat de mult este respectata munca.
Comentarii
  • Prima la mana, nu a fost numai Dorel, sunt doua seturi de urme acolo, din care una evident de copil/femeie (fiind izbitor mai mica decat cealalta). A doua la mana, executia e lamentabila, in stil „chisatul boului”, dupa cum se spune chiar la sate. Era greu sa intinda o sfoara pentru a trasa marginile cat de cat drept… In ceea ce priveste „muchia” aia ridicola, praf se va face in cel mai scurt timp in urma iesirilor/ intrarilor de pe/pe drum din curti si ulite laterale. O „cadere” lina („shanfren” – transcriu pentru a intelege si indigenii) sau intarirea cu borduri nu numai ca ar fi evitat/ amanat efectele rele, dar ar fi usurat si accesul/ iesirea pe/de pe drum. Banoi stricati degeaba…

Adauga un comentariu