Economic Local

Întalnirea partenerilor Proiectului „Women Power Code”, la Milano

Publicat: 11 oct. 2019

Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est a participat la cea de-a patra întâlnire a partenerilor Women Power Code, în Milano, Italia. În cadrul acestei întâlniri, membrii au vizualizat, au verificat și au propus îmbunătățiri pentru platforma de învățare dezvoltată de liderul de parteneriat, Civic Computing (Marea Britanie). Această platformă de învățare va facilita accesul utilizatorilor la materialele de instruire care le vor permite acumularea de cunoștințe și abilități în ceea ce privește imprimarea 3D și Internetul obiectelor, dezvoltate în cadrul proiectului, în cele 7 limbi ale consorțiului: engleza, italiana, româna, slovena, belgiana, bulgara și olandeza.

În cadrul întâlnirii s-au planificat următoarele etape de parcurs, în vederea îndeplinirii obiectivelor propuse, punându-se accent pe partea de gamificare, pentru care se va utiliza Platforma Raspberry Pi, pentru accesul cursanților la cunoștințe despre codificare.

„Necesitatea dezvoltării Proiectului «Women Power Code» a apărut datorită numărului redus de absolvenți de sex feminin în domeniul TIC/STEM (știință, tehnologie, inginerie și matematică) în intreaga Europă, precum și din cauza numărului redus de femei care activează în domeniul TIC/STEM.
Adauga un comentariu