Economic Local

Institutiile iesene au trecut de controalele europene

Publicat: 11 mart. 2008
1

• O parte dintre institutiile din judetul Iasi au trecut cu brio controlul realizat de o comisie din partea Uniunii Europene, asupra modului de folosire a fondurilor Phare alocate pentru intarirea capacitatii administrative • Directorii institutiilor verificate au participat si la un interviu cu membrii comisiei de control, in cadrul caruia au prezentat principalele necesitati ale institutiilor pe care le conduc, precum si prioritatile de achizitie sau activitate pentru acest an

O parte dintre institutiile din judetul Iasi au trecut cu brio controlul realizat de o comisie din partea Uniunii Europene, asupra modului de folosire a fondurilor Phare alocate pentru intarirea capacitatii administrative. Institutiile care au fost verificate ieri sunt Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Iasi, Oficiul Judetean pentru Consultanta Agricola (OJCA) Iasi si Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) Iasi. La sfarsitul discutiilor, reprezentantii institutiilor iesene verificate ieri s-au aratat multumiti de colaborarea cu membrii comisiei.

Dupa cum sustin acestia, din comisie au facut parte un reprezentant al Ministerului Agriculturii si Stefan Oliver, din partea Uniunii Europene. „Verificarea facuta de catre cei din comisie a decurs foarte bine. Pot spune ca am trecut cu brio acest control. Nu am avut de ce sa ne facem probleme pentru ca achizitiile au fost facute conform contractului. Au facut o evaluare a dotarilor pe care le-am primit prin Phare. Au fost cinci proiecte prin care am primit calculatoare, imprimante, un laborator mobil pentru legume si fructe cu toata aparatura aferenta. Au fost multumiti sa vada ca am implementat corespunzator proiectele”, a declarat Constantin Arustei, directorul executiv al DADR Iasi. Nici reprezentantii OJCA Iasi nu au avut motive de ingrijorare in privinta controlului de ieri, mai ales ca au primit alte propuneri de colaborare din partea membrilor comisiei. „Eu spun ca am iesit foarte bine in urma controlului. Am primit si propuneri pentru accesarea altor fonduri. S-au declarat multumiti de verificarile facute. Au spus ca, in comparatie cu alte judete, noi suntem bine pregatiti, motiv pentru care vor reveni”, a precizat Constantin Chirila, directorul OJCA Iasi. Directorii institutiilor verificate au participat si la un interviu cu membrii comisiei de control, in cadrul caruia au prezentat principalele necesitati ale institutiilor pe care le conduc, precum si prioritatile de achizitie sau activitate pentru acest an. De asemenea, tot in cursul zilei de ieri, comisia a mai verificat si modul de implementare a proiectelor Phare in cadrul Agentiei de Plati si Interventii in Agricultura (APIA) Iasi. Paul Kmen, directorul executiv APIA, nu a putut fi contactat de reporterii ZIUA de Iasi pentru a da mai multe detalii privind controlul realizat de comisia Uniunii Europene.
Adauga un comentariu