National

Instanta ridica sechestrul pus de DNA pe conturile a sase firme controlate de Sebastian Ghita

Publicat: 07 iul. 2015
1
Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis marti ridicarea sechestrului asigurator pus de procurorii DNA pe conturile a sase firme controlate de deputatul Sebastian Ghita.
Este vorba de SC 360 Revolution SRL, SC Asesoft International SA, SC Ridzone Computers SRL, SC Q Net International SRL, SC Studio Harry SRL si SC A&S World Travel SRL.
Instanta a admis contestatiile formulate de aceste firme impotriva ordonantei din 24 iunie 2015 emisa de procurorii DNA-Serviciul Teritorial Ploiesti. 
Judecatorii au desfiintat, in parte, ordonanta procurorilor si au inlaturat luarea masurii asiguratorii constand in indisponibilizarea sumelor existente in conturile bancare, precum si a popririi sumelor ce urmeaza a fi incasate in conturile firmelor.
Tot in dosarul deschis de procurori lui Sebastian Ghita, magistratii au ridicat sechestrul pus pe conturile bancare si actiunile detinute de Radu Bogdan Nedelcu si Bogdan Padiu. 
Decizia este definitiva.    
Pe 24 iunie, procurorii DNA Ploiesti au dispus luarea masurii asiguratorii constand in indisponibilizarea prin instituirea sechestrului asupra sumelor existente, precum si poprirea celor ce urmeaza a fi incasate in conturile apartinand unui numar de 51 de societati comerciale, care ar fi controlate de deputatul Sebastian Ghita.
Sechestrul a fost aplicat pana la concurenta sumei de 129.343.768 lei, cu exceptia fondurilor alocate platii salariilor angajatilor si celor destinate achitarii datoriilor catre bugetele publice.
Tot atunci, procurorii DNA au dispus sechestru asupra bunurilor mobile, bunurilor imobile, actiunilor si partilor sociale detinute, sumelor existente in conturile bancare, precum si poprirea sumelor ce urmeaza a fi incasate in conturile apartinand lui Sebastian Ghita si altor 24 de persoane, fara limita de suma, in vederea asigurarii confiscarii speciale si confiscarii extinse.
Procurorii DNA Ploiesti il acuza pe deputatul Sebastian Ghita de savarsirea mai multor infractiuni, printre care trafic de influenta, complicitate la schimbarea, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor europene, spalare de bani, in forma continuata, evaziune fiscala, in forma continuata, coruperea alegatorilor si efectuarea de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, in forma continuata.Adauga un comentariu