National

Instanta a ramas in pronuntare in cazul Elenei Udrea. Avocat: Nu exista un motiv legal pentru prelungirea arestarii preventive

Publicat: 23 mart. 2015
1

Instanta a ramas in pronuntare in cazul Elenei Udrea in legatura cu cerearea DNA de prelungire a arestului prevetiv in cazul Elenei Udrea, in dosarul Gala Bute.

La iesirea din sala de judecata Marius Striblea, avocatul Elenei Udrea, a declarat ca nu au aparut probe semnificative in acest dosar, asa incat el considera ca prelungirea arestului preventiv nu se justifica.

”Nu a aparut nimic semnificativ. S-au mai adaugat doar raspunsurile venite de la minister. Ministerul a raspuns ca in zilele de 5 si 7 octombrie 2011 ministrul a semnat acte. Pe 6 nu exista nimic, nicio mentiune. (…) De asemenea, exista un raspuns din partea SPP-ului, dar  inteleg ca este clasificat. Urmeaza ca, in perioada urmatoare, sa fie declasificat si informatiile cuprinse in raportul SPP cu privire la programul doamnei Udrea din data de 6 sa apara la dosar. Cu exceptia acestor lucruri nu exista alte date care sa vina in plus si sa dea vreo greutate acuzatiilor initiale ale procurorilor. Dimpotriva, asa cum am explicat, nu exista niciun motiv legal pentru prelungirea masurii preventive”, a declarat Marius Striblea.

Citeste si Cocos, Sandu si Pinalti, trimisi in judecata in dosarul Microsoft

Totodata, acesta a precizat ca unul dintre argumentele invocate de Elena Udrea in fata instantei a fost acela ca, in cazul sau, nu s-a cerut prelungirea arestului la domiciliu in dosarul Microsoft.

”Atat apararea cat si doamna Udrea a evocat faptul ca nici procurorii nu au mai cerut prelungirea arestului la domiciliu in dosarul Microsoft”, a spus avocatul.

Citeste si Iata ce se intampla cu catusele penalilor. CSM va decide in curand

Striblea a mai precizat ca in cadrul sedintei de judecata s-a discutat mult despre confruntarea avuta de Elena Udrea cu denuntatorii sai.

Intrebat daca Udrea le poarta ranchiuna celor care au depus denunturi impotriva sa, avocatul a raspuns: ”doamna Udrea are o putere deosebita de a ii ierta pe cei care gresesc”.
Adauga un comentariu